![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Thai csirkés-édesburgonyás krémleves: ha valami különlegesre vágysz
Elvarázsol az ázsiai ízvilág
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ez az ázsiai ízvilágú krémleves egy szuper választás lehet a hideg napokra, ráadásul nemcsak a hétköznapok, hanem a különleges alkalmak tökéletes kísérője is lehet.
Ez a leves pár pillanatra Ázsiába repít minket: ezt a curry, citromfű, lime, kókusztej és a gyömbér garantálja. Nem egy megszokott ízvilágról van szó, valószínűleg nem mindenki ízlésének felel meg ez a recept, de legalább egyszer érdemes szerintem kipróbálni, mert elképesztőek benne az ízpárosítások.
Sok olyan hozzávaló van ebben a levesben, ami nem megszokott itthon, de ezeket is be tudjuk szerezni ázsiai fűszerboltokban. Ezek közül van olyan, amelyik opcionális és el is hagyhatjuk, ilyen pl. a halszósz, de arra is gondoljunk, hogyha egyszer megvesszük, akkor utána hónapokig használhatjuk, hiszen csak pár csepp kell belőle.
Ezt a gazdag, krémes levest főételként és előételként is tálalhatjuk. Ez a recept 2 személyre szól, ha főételnek szánjuk, 4 személyre, ha előételnek. Ebben a változatban a levesbetét csirkemell, de egyébként tehetünk bele garnélarákot is, azzal is tökéletesen működik.
Thai csirkés-édesburgonyás krémleves
![édesburgonyarecept](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290994/29099477_689a533410559c3f778ca3ffd021dc87_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 teáskanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab chilipaprika
- 2 cm-es darab gyömbér
- 1 szál citromfű ízlés szerint
- ízlés szerint friss koriander vagy snidling tálaláshoz
- 2 teáskanál curry
- 750 mililiter csirkealaplé
- 160 mililiter kókusztej
- 500 gramm édesburgonya
- 2 darab csirkemellfilé
- 1 darab lime
- 1 teáskanál cukor
- 0.5 teáskanál halszósz
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
1. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd tegyük bele az összezúzott fokhagymát, lereszelt gyömbért és az apróra vágott chilit. Ezt egy pár perc alatt pirítsuk kicsit le, majd mehet rá a curry, azzal is keverjük össze.
2. Adjuk hozzá a csirkealaplevet (2 húsleves kockából készítve), a kókusztejet, egy szál citromfüvet és az édesburgonyát, és forrástól számított 15 percig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.
3. Vegyük ki belőle a citromfüvet, majd turmixoljuk le az egészet, amíg krémes állagú nem lesz. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
4. A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, majd egy kis olajon pirítsuk meg. Csavarjuk ki a lime levét, és ezzel locsoljuk meg a csirkemellet, majd mehet rá a cukor és a halszósz is. Ezzel is forgassuk össze a serpenyőben a filét, hogy mindenhol átjárja a szósz és a cukor is megolvadjon.
5. Tálalásnál tegyünk minden tányérba csirkemellcsíkokat, arra öntsük a krémlevest, majd szórjuk meg mindegyiket chilivel és friss korianderrel vagy snidlinggel.
Olvasd el ezt is!