Krémes tésztasaláta tonhallal keverve: joghurtos öntet koronázza meg

tonhaltésztasaláta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tartalmas, mégsem nehéz étel, ráadásul nem kell órákat töltened a konyhában, ha tésztasalátát készítesz.

Nyáron nincs kedve az embernek a tűzhely mellé állni, mégis jólesne valami laktató fogás, ami kicsit több, mint egy szendvics vagy egy zöldsaláta. Pont erre találták ki a tésztasaláta műfaját, tartalmas, még sincs vele sok munka, és csak a tésztát kell kifőzni, utána le is kapcsolhatod a gázt. 

Mint a legtöbb változatban, az alábbi receptben is majonézes öntetet kap a tészta a nyakába, de hogy ne legyen tömény, görög joghurt lágyít az ízén. Hogy picit különlegesebb legyen, egy kevés chiliszósz is került bele, illetve csemegeuborka levével tettem picit frissítőbbé, savanykásabbá. Az ízekben gazdag levet nem érdemes kiönteni, szószokban még fel tudod használni, ráadásul nagyon egészséges is. Ha nincs a hűtődben üveges uborka, használj almaborecetet vagy citromlevet helyette.

A szószba, a tészta mellé sok friss zöldséget keverj, nyugodtan térj el az alább megadottaktól, mehet bele szárzeller, de paradicsom is. Ha pedig nem szempont nálad, hogy húsmentes legyen a fogás, sült csirkemellet vagy tonhalat forgass bele, ahogy mi is tettük.

Tonhalas tésztasaláta joghurtos öntettel

tonhaltésztasaláta2

Hozzávalók 6 személyre

Saláta:

  • 500 gramm szarvacskatészta
  • 280 gramm tonhal (konzerv)
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 3 darab répa
  • 1 fej lila hagyma

Öntet:

  • 300 gramm görög joghurt
  • 150 gramm majonéz
  • 2 ek chiliszósz (enyhe)
  • 3 ek csemegeuborka-lé
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzzük a tésztát al dentére a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel.

Amíg fő a tészta, a szósz hozzávalóit keverjük alaposan össze.

A tonhalat csöpögtessük le. A paprikát mossuk meg, kockázzuk össze. A répát pucoljuk meg, reszeljük le. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra.

Egy tálban keverjük össze a saláta hozzávalóit. Öntsük nyakon a dresszinggel, forgassuk egybe. Jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük