
Krémes libamájpástétom majoránnával: öröm belőle minden falat
A fenséges libamáj pékárura kenve pompás, melyet Márton-napon érdemes elkészíteni, a család minden tagjának ízleni fog.
A tonhalból egyszerűen és gyorsan készíthető pástétom, hogyha vinnél egy kis csavart a már megszokott ízekbe. Tökéletesen illik hozzá megannyi fűszernövény, a citromlé vagy éppen a krémes tejföl.
A tonhalpástétom, finom ízei mellett, tápláló és alacsony kalóriatartalmú is, így egy igazán üde és frissítő recept készülhet belőle, amit diétába is beilleszthetsz, főleg, ha natúr joghurtot használsz tejföl helyett.
Csepegtessük le a tonhalkonzervet, majd egy villával törjük össze, hogy finom, krémesebb állagú legyen.
A citrom levét facsarjuk ki.
A fokhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel egészen finomra.
A petrezselymet öblítsük le, majd szintén aprítsuk fel.
Adjuk hozzá a tonhalhoz a tejfölt vagy joghurtot, a citromlevet, a hagymát és a petrezselymet.
A snidlinget vágjuk fel apró darabokra, majd adjuk hozzá a pástétomhoz.
Mehet bele ízlés szerinti só és bors is, majd keverjünk rajta még egyet, és már tálalhatjuk is.
Ideális pirítóssal, keksszel vagy friss zöldséggel, illetve tálalás előtt érdemes még kb. 30 percig a hűtőben pihentetni, hogy összeérhessenek benne az ízek.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu