Babos pástétom percek alatt: fűszeres szendvicskrém sok fehérjével

3
Nyomtatás
Babos-pastetom-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A vörösbab és a füstölt tofu párosa fenséges pástétomot eredményez: készítsd el húsmentes napokra, és kend pirítósra egy tartalmas reggelihez.

Ez a babos pástétom – ahogy a legtöbb hüvelyesből készülő zöldségpástétom – az egyik legjobb húsmentes szendvicskrém, és ennek több oka is van. Gyorsan készül, több napig élvezheted a gazdag ízeket, és a húsos változathoz hasonlóan rengeteg fehérjét tartalmaz. Mindezt pedig szívbarát módon nyújtja neked, hiszen alacsony a zsírtartalma, és rengeteg rost van benne.

A krémes kencét teljesen az alapoktól, száraz vesebabból is elkészítheted, vagy ha még több fehérjét szeretnél belezsúfolni, akkor válaszd a mexikói feketebabot. A krém pikantériája a füstölt tofu, amely által kissé olyan élmény lesz a fogyasztása, mintha szalonnazsír is került volna bele.

Babos pástétom

Babos-pastetom

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 db konzerves vörösbab (leszűrve 240 g)
  • 200 g füstölt tofu
  • 1 ek mustár
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 2 tk szárított majoránna
  • 0.5 tk
  • 0.5 tk bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát dinszteljük üvegesre az olívaolajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát is, és további 1-2 percig pirítsuk. Vegyük le a tűzről, és kanalazzuk aprítógépbe. Adjuk hozzá a leszűrt és leöblített vörösbabot, daraboljuk bele a füstölt tofut, majd ízesítsük a mustárral és a fűszerekkel. 

Néhány perc alatt dolgozzuk teljesen simára, kanalazzuk tiszta befőttesüvegekbe, és légmentesen zárjuk le. Hűtőben tároljuk, és egy héten belül fogyasszuk el.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon