Babos pástétom percek alatt: fűszeres szendvicskrém sok fehérjével
A vörösbab és a füstölt tofu párosa fenséges pástétomot eredményez: készítsd el húsmentes napokra, és kend pirítósra egy tartalmas reggelihez.
Ez a babos pástétom – ahogy a legtöbb hüvelyesből készülő zöldségpástétom – az egyik legjobb húsmentes szendvicskrém, és ennek több oka is van. Gyorsan készül, több napig élvezheted a gazdag ízeket, és a húsos változathoz hasonlóan rengeteg fehérjét tartalmaz. Mindezt pedig szívbarát módon nyújtja neked, hiszen alacsony a zsírtartalma, és rengeteg rost van benne.
A krémes kencét teljesen az alapoktól, száraz vesebabból is elkészítheted, vagy ha még több fehérjét szeretnél belezsúfolni, akkor válaszd a mexikói feketebabot. A krém pikantériája a füstölt tofu, amely által kissé olyan élmény lesz a fogyasztása, mintha szalonnazsír is került volna bele.
Babos pástétom
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 db konzerves vörösbab (leszűrve 240 g)
- 200 g füstölt tofu
- 1 ek mustár
- 1 tk pirospaprika
- 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 2 tk szárított majoránna
- 0.5 tk só
- 0.5 tk bors
Elkészítés:
A hagymát dinszteljük üvegesre az olívaolajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát is, és további 1-2 percig pirítsuk. Vegyük le a tűzről, és kanalazzuk aprítógépbe. Adjuk hozzá a leszűrt és leöblített vörösbabot, daraboljuk bele a füstölt tofut, majd ízesítsük a mustárral és a fűszerekkel.
Néhány perc alatt dolgozzuk teljesen simára, kanalazzuk tiszta befőttesüvegekbe, és légmentesen zárjuk le. Hűtőben tároljuk, és egy héten belül fogyasszuk el.
-
2024-04-24 06:32:01
-
2024-04-08 07:50:02
-
2024-03-27 08:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!