Fűszeres töpörtyűkrém a nagymama receptje alapján - Ropogós héjú kenyérrel a legfinomabb
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Erdélyi zakuszka családi recept alapján: egész télen eláll a zöldségkrém
Ropogós
Rumos, fűszeres szilvabefőtt házilag: egyszerűen készül
Krémes sütőtökös tészta: sok parmezánnal az igazi
Foszlós, zabpelyhes-mézes kenyér: tökéletes édes vagy sós alap
Ezért kezdd a napot citromos vízzel: hálás lesz a szervezeted
Krémes, pisztáciás sajttorta: mennyei desszertet mutatunk
Fontos, hogy jó minőségű, friss töpörtyűből készítsd ezt a krémet, biztos, hogy nagy sikered lesz vele.
A töpörtyű vagy tepertő nem könnyű étel, de mindenképp készíts belőle krémet, mert nagyon finom. Ha nem otthon készült tepertőből csinálod, akkor megbízható hentestől vásárolj frisset, készítheted szárnyasból vagy sertésből is. Ha hájat veszel, akkor próbáld ki először a házi kacsatepertőt.
A hentesnél most csak sertés volt, de olyan finom lett, hogy máskor is ebből fogom készíteni. Ropogós házi kiflire kenve, lilahagyma-karikával lesz tökéletes, mindenképpen készíts hozzá egy bögre finom teát is. Ha szereted a hagyományos ízeket, de kicsit gyomorkímélőbb kencére vágysz, készíts tojáskrémet.
Töpörtyűkrém
Hozzávalók 6 adaghoz
- 200 gramm töpörtyű (sertés)
- 40 gramm vaj (puha)
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 fej lilahagyma
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 0.5 kávéskanál só
Elkészítés:
A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk egészen apróra, a fokhagymát nyomjuk össze.
A töpörtyűt daráljuk meg, keverjük hozzá a vajat, majd a hagymát, a fokhagymát, a mustárt és a tejfölt. Szórjuk bele a pirospaprikát, sózzuk. Tegyük hűtőbe egy órára, mielőtt fogyasztjuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!