
Fűszeres töpörtyűkrém a nagymama receptje alapján - Ropogós héjú kenyérrel a legfinomabb

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Sajtos, majonézes zöldborsósaláta: pirult szalonna gazdagítja

Mennyei citromos kókuszgolyó: rögtön dupla adaggal készítsd

Egytepsis, pácolt csirkemellfalatok: a körettel sem lesz gondod

Tudod, milyen ételek mellé illik a rosé? Mutatunk néhány fantasztikus fogást

Selymes mascarponés, tejszínes eperkrém: bármilyen sütibe kerülhet
Fontos, hogy jó minőségű, friss töpörtyűből készítsd ezt a krémet, biztos, hogy nagy sikered lesz vele.
A töpörtyű vagy tepertő nem könnyű étel, de mindenképp készíts belőle krémet, mert nagyon finom. Ha nem otthon készült tepertőből csinálod, akkor megbízható hentestől vásárolj frisset, készítheted szárnyasból vagy sertésből is. Ha hájat veszel, akkor próbáld ki először a házi kacsatepertőt.
A hentesnél most csak sertés volt, de olyan finom lett, hogy máskor is ebből fogom készíteni. Ropogós házi kiflire kenve, lilahagyma-karikával lesz tökéletes, mindenképpen készíts hozzá egy bögre finom teát is. Ha szereted a hagyományos ízeket, de kicsit gyomorkímélőbb kencére vágysz, készíts tojáskrémet.
Töpörtyűkrém

Hozzávalók 6 adaghoz
- 200 gramm töpörtyű (sertés)
- 40 gramm vaj (puha)
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 fej lilahagyma
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 0.5 kávéskanál só
Elkészítés:
A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk egészen apróra, a fokhagymát nyomjuk össze.
A töpörtyűt daráljuk meg, keverjük hozzá a vajat, majd a hagymát, a fokhagymát, a mustárt és a tejfölt. Szórjuk bele a pirospaprikát, sózzuk. Tegyük hűtőbe egy órára, mielőtt fogyasztjuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors