Panírmorzsa nélkül is ropogós lesz a húsgolyó – A török fasírt sütőben sül

Török fasírt cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Belül egészen krémesre sül ez a fasírtgolyó, amit salátával vagy hamburgerbuciba pakolva is kínálhatsz.

A fasírt, ha jól van elkészítve, szaftos és puha: kedved szerint fűszerezheted, salátával, krumplipürével vagy egyéb körettel kínálhatod. A fasírtot készítheted egyben, de variálhatod úgy, hogy baconbe tekered, illetve gyúrhatsz belőle kis golyókat is.

A hagyományos receptbe áztatott zsemle, tojás, darált hús és fűszerek kerülnek, de a görög változat például feta sajttal töltve készül. A törököknek is van fasírtreceptjük, amely a vallási előírások miatt pulykahúsból készül. Ha szaftosabb végeredményt szeretnél, akkor reszelj bele cukkinit, én most így tettem, és süsd sütőben, hogy az alakodnak se ártson. 

Török fasírt

Török fasírt recept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 800 gramm darált pulykahús
  • 200 gramm cukkini (reszelve)
  • 2 darab tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál oregánó (őrölt)
  • 1 teáskanál
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Egy nagy tálba tegyük bele a darált húst, a reszelt cukkinit, a tojást, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd jól keverjük össze. Gyúrjunk belőle kis golyócskákat és helyezzük a tepsire. 

Süssük 15 percig, kicsit mozgassuk át és süssük további 5 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük