![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes, sült török tejberizs házilag: ettől olyan finom a sütlak az étkezdében
![sültpuding2](https://kep.index.hu/1/0/3181/31816/318168/31816835_2441345_329ce30669b059426b38d471f9dbd59b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha szeretitek a török konyhát, akkor biztosan odavagytok a baklaváért és a sült rizspudingért, én még sosem jöttem ki úgy török étteremből, hogy valamelyiket ne kértem volna.
Kétféle sütlac recept kering az interneten A minimalista receptben nincs tojás és a puding tetejét csak grillezni kell, így egy picit gyorsabban készül és szinte elronthatatlan.
A másik verzió annyiban különbözik ettől, hogy a kész tejberizsbe 1-2 darab tojássárgáját kell belekeverni - ügyelve arra, hogy nehogy kicsapódjon -, majd a tűzálló tálkákat vízzel teli tepsibe tenni és 200 fokon kb. 30-40 percig sütni.
Bármelyik verziót elkészíthető viszonylag könnyen, az első talán kicsit krémesebb marad, míg a másik picit sűrűbb, szilárdabb állagú lesz. Amit viszont semmiképpen ne maradjon ki a receptből, az a jó minőségű vaníliakivonat vagy vaníliarúd, az édes fűszer a rizs lelke.
Sült rizspuding
![sültpuding](https://kep.index.hu/1/0/3181/31816/318168/31816845_7907f0493497e7e80bf4c3c656a97f57_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 0.5 bögre rövid szemű rizs
- 2 bögre víz (500 ml)
- 4 és negyed bögre tej (1060 ml)
- 0.25 bögre tejszín (60 ml)
- 0.75 bögre cukor
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 csipet só
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- fahéj
Elkészítés:
Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel fogjuk kimérni a hozzávalókat.
A rizst és a vizet öntsük egy lábasba, kezdjük el melegíteni, lefedve addig főzzük, míg a rizs magába nem szívja a vizet.
Ekkor öntsük rá a 4 bögre tejet, a tejszínt és a cukrot. Forrásig melegítsük.
Közben a maradék negyed bögre tejben keverjük el a keményítőt. Fokozatosan, folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a rizses keverékhez. Végül mehet bele a só és a vaníliakivonat is.
Fedő nélkül, gyöngyözve, alacsony lángon főzzük, közben folyamatosan kevergessük. Kb. 15 perc után húzzuk le a tűzről, osszuk szét tűzálló tálkákban a rizst.
Enyhén cukrozzuk meg a rizspudingok tetejét, majd toljuk őket a sütőbe. Állítsuk a sütőt grillfokozatra kb. 200 fokon, és addig süssük őket, míg a tetejük enyhén barna nem lesz. Ízlés szerint fahéjjal megszórva tálaljuk őket.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!