Laktató, toszkán paradicsomsaláta kenyérrel dúsítva: könnyed ebéd is lehet

pcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az olaszok híres paradicsomsalátájában kenyérnek is jut hely, kínáld sültek mellé, a vendégek imádni fogják.

A nyár a kerti partikról szól, ahol összejönnek a rég látott ismerősök, a család és a barátok. A szabadtéri programon az étkezés fontos szerepet tölt be, mindig van egy grillmester, aki a rácson pirult finomságokért felel, mellé pedig kell valaki, aki a salátáról gondoskodik.

A grillen sült finom falatokhoz rengetegféle izgalmas kísérő illik, az egyik nagy kedvenc az uborka- vagy a kukoricasaláta, de érdemes még kipróbálni az olaszok híres paradicsomsalátáját, melybe kenyérkockák is kerülnek. A salátát tovább gazdagíthatod sajttal, vagy uborkával még izgalmasabbá varázsolhatod.

Toszkán paradicsomsaláta

pct

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 szelet szikkadt kenyér
  • 6 darab paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 1.2 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • só és bors ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret vágjuk tetszőleges kockákra, ha szeretnénk, meg is piríthatjuk a pékárut.

A megmosott paradicsomokat vágjuk négybe, vagy ha nagyok, akkor hatfelé. 

A lila hagymát szeleteljük fel vékonyan.

Az összekészített alapanyagokat öntsük salátástálba, csorgassuk rájuk az olajat, vörösborecetet. Fűszerezzük sóval és borssal, majd adjuk hozzá a bazsalikomot, és forgassuk egybe az egészet.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük