Kedveled a krémes carbonarát? Reggeliként is isteni!

carbonara-reggeli
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerre krémes és ropogós ez a tojásos reggeli, ráadásul villámgyorsan összedobhatod!

Ha az olasz ételek szerelmese vagy, ez a tojásos reggeli lesz az új kedvenced! A carbonara ízei köszönnek benne vissza, mint a pirult tokaszalonna, a parmezán sajt és természetesen a főszereplő tojás.

A recepttel Chef Max Mariola Instagram-oldalán találkoztam, mindenkinek szívből ajánlom a séfet, aki szereti az olasz konyhát! Bár pontos mennyiségeket nem ad meg, a videó alapján könnyedén elkészíthetők és ízlésre szabhatók a receptjei, és egytől egyig csodálatosak!

Ez a reggeli 15 perc alatt összedobható, ráadásul valódi ízorgia! Egyszerre krémes és ropogós, és friss ciabattával kínálva nagyon laktató is.

Tükörtojás carbonara módra

carbonara-reggeli2

Hozzávalók 3 személyre

  • 3 db tojás
  • 30 g tokaszalonna (más szalonnával is működik)
  • 2 dl tejszín (30%-os)
  • 30 g parmezán vagy pecorino romano
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát vágjuk csíkokra, majd egy száraz serpenyőben süssük pirosra. Szedjük egy tányérra. 

A serpenyőben maradt zsír nagy részét öntsük egy tálkába, csak 1 evőkanálnyit hagyjunk benne. 

A tejszínt tegyük egy kis lábasba, kezdjük el melegíteni alacsony lángon, majd adjuk hozzá a reszelt parmezánt. Várjuk meg, míg a sajt elolvad és a tejszín picit sűrűsödik, majd húzzuk le a tűzről.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékra üssük rá a három tojást. Süssük addig, míg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós, élénk narancssárga színű.

Csúsztassuk a tojásokat egy nagyobb lapostányérra, majd öntsük nyakon a parmezánszósszal. Szórjuk rá a szalonnacsíkokat, és őröljünk rá borsot. 

Rögtön, friss kenyérrel kínáljuk.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük