Kedveled a krémes carbonarát? Reggeliként is isteni!
Egyszerre krémes és ropogós ez a tojásos reggeli, ráadásul villámgyorsan összedobhatod!
Ha az olasz ételek szerelmese vagy, ez a tojásos reggeli lesz az új kedvenced! A carbonara ízei köszönnek benne vissza, mint a pirult tokaszalonna, a parmezán sajt és természetesen a főszereplő tojás.
A recepttel Chef Max Mariola Instagram-oldalán találkoztam, mindenkinek szívből ajánlom a séfet, aki szereti az olasz konyhát! Bár pontos mennyiségeket nem ad meg, a videó alapján könnyedén elkészíthetők és ízlésre szabhatók a receptjei, és egytől egyig csodálatosak!
Ez a reggeli 15 perc alatt összedobható, ráadásul valódi ízorgia! Egyszerre krémes és ropogós, és friss ciabattával kínálva nagyon laktató is.
Tükörtojás carbonara módra
Hozzávalók 3 személyre
- 3 db tojás
- 30 g tokaszalonna (más szalonnával is működik)
- 2 dl tejszín (30%-os)
- 30 g parmezán vagy pecorino romano
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A szalonnát vágjuk csíkokra, majd egy száraz serpenyőben süssük pirosra. Szedjük egy tányérra.
A serpenyőben maradt zsír nagy részét öntsük egy tálkába, csak 1 evőkanálnyit hagyjunk benne.
A tejszínt tegyük egy kis lábasba, kezdjük el melegíteni alacsony lángon, majd adjuk hozzá a reszelt parmezánt. Várjuk meg, míg a sajt elolvad és a tejszín picit sűrűsödik, majd húzzuk le a tűzről.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékra üssük rá a három tojást. Süssük addig, míg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós, élénk narancssárga színű.
Csúsztassuk a tojásokat egy nagyobb lapostányérra, majd öntsük nyakon a parmezánszósszal. Szórjuk rá a szalonnacsíkokat, és őröljünk rá borsot.
Rögtön, friss kenyérrel kínáljuk.
-
2024-04-22 09:32:01
-
2024-02-20 07:50:01
-
2024-01-26 08:32:01
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!