
Friss túrókrémmel töltött paradicsom – Szénhidrátszegény, könnyed vacsora

A lédús és édes paradicsom tökéletes harmóniában áll az enyhén sós túrókrémmel, amelyből tökéletes és könnyed fogást készíthetsz.
A paradicsom legyen érett, de kemény, mert akkor szépen meg tudod tölteni. Ezt szezonban nagyon könnyen elérheted, hiszen ilyenkor vannak lédús, édes zöldségek. A paradicsom nemcsak a szomjadat oltja, hanem laktat is, ha valamilyen magas fehérjetartalmú étellel, például túróval vagy mozzarellával tálalod, a caprese saláta tökéletes vacsora vagy előétel.
Ha szereted a töltött zöldségeket, akkor kanalazz bele túrókrémet, kicsit fűszerezd meg, és máris kész a szuper könnyed nyári vacsora.
Túrókrémmel töltött paradicsom

Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab paradicsom (nagyobb)
- 250 gramm túró (rögös)
- 2 evőkanál tejföl
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál snidling
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A túrót kicsit törjük össze, majd sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fokhagymaport és a tejfölt.
A paradicsomok tetejét vágjuk le, és kanalazzuk ki a belsejüket. A magok helyére jöhet a túrókrém, amelyet szórjunk meg apróra vágott snidlinggel. Tegyük 15 percre a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!