Friss túrókrémmel töltött paradicsom – Szénhidrátszegény, könnyed vacsora

túróval töltött paradicsom cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lédús és édes paradicsom tökéletes harmóniában áll az enyhén sós túrókrémmel, amelyből tökéletes és könnyed fogást készíthetsz.

A paradicsom legyen érett, de kemény, mert akkor szépen meg tudod tölteni. Ezt szezonban nagyon könnyen elérheted, hiszen ilyenkor vannak lédús, édes zöldségek. A paradicsom nemcsak a szomjadat oltja, hanem laktat is, ha valamilyen magas fehérjetartalmú étellel, például túróval vagy mozzarellával tálalod, a caprese saláta tökéletes vacsora vagy előétel.

Ha szereted a töltött zöldségeket, akkor kanalazz bele túrókrémet, kicsit fűszerezd meg, és máris kész a szuper könnyed nyári vacsora. 

Túrókrémmel töltött paradicsom

túróval töltött paradicsom recept ok

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 darab paradicsom (nagyobb)
  • 250 gramm túró (rögös)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál snidling
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A túrót kicsit törjük össze, majd sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fokhagymaport és a tejfölt. 

A paradicsomok tetejét vágjuk le, és kanalazzuk ki a belsejüket. A magok helyére jöhet a túrókrém, amelyet szórjunk meg apróra vágott snidlinggel. Tegyük 15 percre a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük