Pihe-puha tejfölös, áfonyás süti: csak keverd egybe a hozzávalókat
A pompás, kevert áfonyás sütemény egyszerűen készül, kezdő fakanáltanoncok is sikerrel elkészíthetik.
A mutatós kis süti rengeteg recept szerint kipróbálható, az izgalmas választék közül az egyik legnépszerűbb az áfonyával ízesített muffin. Most egy igazán finom receptet ajánlunk, amelyben túró is helyet kap, így a süti még varázslatosabb!
A túrós, áfonyás muffin úgy tökéletes, ahogy van, de lehet még sokkal finomabb! Ha időd engedi, készíts hozzá mascarponés habkoronát vagy vond be fehér csokival. Az olvasztott fehér csokoládé a tésztába is belekeverhető.
Az áfonyát mossuk meg.
A túrót tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a tojást, cukrot és a vaníliás cukrot. Ezután keverjük hozzá a tejet, vajat és a citrom reszelt héját.
Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, és forgassuk hozzá a sót és a sütőport.
Forgassuk egybe a száraz és a nedves keveréket, ha túl sűrű, még egy kis tejjel lágyítsuk, majd adjuk hozzá az előkészített áfonyát.
A muffintepsit béleljük ki papírral, majd adagoljuk bele a muffinmasszát.
A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu