Tudtad, hogy az uborkát is lehet pácolni? 10 perc alatt fantasztikus lesz a zöldség
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Régimódi fahéjas, szilvás pite: a vékony tésztán vastag töltelék terül el
Ropogós
Gyors saláta datolyaszilvával és dióval: könnyed fogás őszi köntösben
Egyszerű spenótos-ricottás tekercs: leveles tészta az alapja
Almás-fahéjas pirítós: meleg reggeli pillanatok alatt
Napindító brownie-s energiaszelet: sütés nélkül készül
Karamellizált hagymás marhaburger: a sütőben sül össze
Gyors pác, ami mindössze 10 perc alatt elkészül, létezik ilyen? Bizony! Ez a villámgyors megoldás lesz az új kedvenced.
A zöldségpácolásról rögtön a nyári nyársak jutnak az ember eszébe, amikor is húst és zöldségeket dobunk a grillre valamilyen jó kis fűszeres ízesítéssel. Amit most mutatok, bár pácolás néven fut, valójában a savanyításhoz sokkal közelebb áll. Friss savanyúság egyenesen a kamrából, ráadásul 10 perc alatt nyélbe ütjük, a fogyasztásával viszont egy napot várnunk kell.
Ebben a receptben uborka és metélőhagyma találkozik, de nyugodtan kipróbálhatjuk más zöldségekkel is, például karfiollal vagy sárgarépával. A pácolásnál a só és az ecet az alap, de ha bátrabbak vagyunk, gyógynövényeket is dobhatunk az üvegbe a pácolni kívánt zöldség mellé. Másnap fogyaszthatjuk is az így készült uborkát, hűtőben tárolva 1 hónapig is eláll.
Pácolt uborka
Hozzávalók 4 adaghoz
- 5 darab uborka (bármilyen megfelel)
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 csésze 10%-os ecet
- 1 csésze víz
- 1 evőkanál só
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Az ecetet és a vizet összeöntjük egy edénybe, hozzáadjuk az 1 evőkanál sót, majd elkezdjük forralni.
Az uborkát vékony karikákra vágjuk (egészben is hagyható) és egy befőttesüvegbe tesszük, mellé mehet finomra vágva a fokhagyma és a metélőhagyma. Ráöntjük a forró ecetes vizet, utána a befőttesüveg tetejét is rácsavarjuk. Hagyjuk kihűlni, utána mehet a hűtőbe 1 napra.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!