Tudtad, hogy az uborkát is lehet pácolni? 10 perc alatt fantasztikus lesz a zöldség

uborkapáceredeticov
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyors pác, ami mindössze 10 perc alatt elkészül, létezik ilyen? Bizony! Ez a villámgyors megoldás lesz az új kedvenced.

A zöldségpácolásról rögtön a nyári nyársak jutnak az ember eszébe, amikor is húst és zöldségeket dobunk a grillre valamilyen jó kis fűszeres ízesítéssel. Amit most mutatok, bár pácolás néven fut, valójában a savanyításhoz sokkal közelebb áll. Friss savanyúság egyenesen a kamrából, ráadásul 10 perc alatt nyélbe ütjük, a fogyasztásával viszont egy napot várnunk kell.

Ebben a receptben uborka és metélőhagyma találkozik, de nyugodtan kipróbálhatjuk más zöldségekkel is, például karfiollal vagy sárgarépával.  A pácolásnál a só és az ecet az alap, de ha bátrabbak vagyunk, gyógynövényeket is dobhatunk az üvegbe a pácolni kívánt zöldség mellé. Másnap fogyaszthatjuk is az így készült uborkát, hűtőben tárolva 1 hónapig is eláll.

Pácolt uborka

uborkapáceredetict

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 5 darab uborka (bármilyen megfelel)
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 csésze 10%-os ecet
  • 1 csésze víz
  • 1 evőkanál
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Az ecetet és a vizet összeöntjük egy edénybe, hozzáadjuk az 1 evőkanál sót, majd elkezdjük forralni.

Az uborkát vékony karikákra vágjuk (egészben is hagyható) és egy befőttesüvegbe tesszük, mellé mehet finomra vágva a fokhagyma és a metélőhagyma. Ráöntjük a forró ecetes vizet, utána a befőttesüveg tetejét is rácsavarjuk. Hagyjuk kihűlni, utána mehet a hűtőbe 1 napra.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük