![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Pirított újburgonya zöld spárgával – A balzsamecetes öntet koronázza meg
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Legyen köret vagy főétel, mindegyiknek tökéletes ez a pirított krumpli spárgával és grillsajttal. Figyelem, elképesztően egyszerű és finom recept következik.
Só, bors, olívaolaj, balzsamecet és a zöldségek friss íze - ennyiből áll ez a fogás, a fűszerek és a balzsamecet kiemelik a burgonya és a spárga ízét, karakteressé teszik a grillsajt natúr aromáját.
Én személy szerint nagyon szeretem a balzsamecetet, salátákhoz, hagymalekvárba, de bármilyen zöldséghez jól illik, ahogy bevonja az alapanyagokat és rájuk pirul a sütőben, egyedülálló, különleges, kicsit édeskés-savanykás ízt varázsol nekik.
Bár a recept sütőben javasolja a zöldségek pirítását, a grillsajtot csak száraz serpenyőben szabad készíteni - már ha nincs grillsütőnk. Ha a sütőből kivéve még nem érezzük elég pirultnak a zöldségeket, dobjuk őket a grillsajt mellé, majd a serpenyőben is pirítsunk még rajtuk egy keveset - egy kis balzsamecet, só és bors társaságában.
Pirított újburgonya zöld spárgával
![újkrumplirecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29102/291028/29102877_e177fae83e0b33a722d6388eac1ca1ba_wm.jpg)
Hozzávalók 5 adaghoz
- 1 kilogramm újburgonya
- 250 gramm spárga
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál balzsamecet
- 1 csomag halloumi sajt (vagy más grillsajt)
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Az újkrumplit mossuk meg alaposan, vágjuk felekbe vagy negyedekbe. A spárgának törjük le a kemény, fás részeit, majd vágjuk kisebb-nagyobb darabokra.
Öntsük egy nagy tepsibe az olívaolajat, balzsamecetet és a sót. Tegyük bele az újburgonyát, alaposan keverjük össze a hozzávalókat, hogy mindenhol befedje a szósz a krumplit.
Tegyük be 20 percre a sütőbe. Ha letelt az idő, vegyük ki, adjuk hozzá a spárgát és egy kis plusz olívaolajat. Tegyük vissza 15 percre.
Közben készítsük el a sajtot, ha van, grillsütőben, ha nincs, száraz serpenyőben: vágjuk a sajtot 1 cm vastag szeletekre, mindkét oldalát 2-3 percig süssük.
Ha kész a krumpli és a spárga, adjuk hozzá az összedarabolt grillsajtot, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, mehet rá még balzsamecet is.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!