Pirított újburgonya zöld spárgával – A balzsamecetes öntet koronázza meg

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Legyen köret vagy főétel, mindegyiknek tökéletes ez a pirított krumpli spárgával és grillsajttal. Figyelem, elképesztően egyszerű és finom recept következik.

Só, bors, olívaolaj, balzsamecet és a zöldségek friss íze - ennyiből áll ez a fogás, a fűszerek és a balzsamecet kiemelik a burgonya és a spárga ízét, karakteressé teszik a grillsajt natúr aromáját. 

Én személy szerint nagyon szeretem a balzsamecetet, salátákhoz, hagymalekvárba, de bármilyen zöldséghez jól illik, ahogy bevonja az alapanyagokat és rájuk pirul a sütőben, egyedülálló, különleges, kicsit édeskés-savanykás ízt varázsol nekik.

Bár a recept sütőben javasolja a zöldségek pirítását, a grillsajtot csak száraz serpenyőben szabad készíteni - már ha nincs grillsütőnk. Ha a sütőből kivéve még nem érezzük elég pirultnak a zöldségeket, dobjuk őket a grillsajt mellé, majd a serpenyőben is pirítsunk még rajtuk egy keveset - egy kis balzsamecet, só és bors társaságában. 

Pirított újburgonya zöld spárgával

újkrumplirecept

Hozzávalók 5 adaghoz:

  • 1 kilogramm újburgonya
  • 250 gramm spárga
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 1 csomag halloumi sajt (vagy más grillsajt)
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Az újkrumplit mossuk meg alaposan, vágjuk felekbe vagy negyedekbe. A spárgának törjük le a kemény, fás részeit, majd vágjuk kisebb-nagyobb darabokra.

Öntsük egy nagy tepsibe az olívaolajat, balzsamecetet és a sót. Tegyük bele az újburgonyát, alaposan keverjük össze a hozzávalókat, hogy mindenhol befedje a szósz a krumplit.

Tegyük be 20 percre a sütőbe. Ha letelt az idő, vegyük ki, adjuk hozzá a spárgát és egy kis plusz olívaolajat. Tegyük vissza 15 percre.

Közben készítsük el a sajtot, ha van, grillsütőben, ha nincs, száraz serpenyőben: vágjuk a sajtot 1 cm vastag szeletekre, mindkét oldalát 2-3 percig süssük.

Ha kész a krumpli és a spárga, adjuk hozzá az összedarabolt grillsajtot, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, mehet rá még balzsamecet is.

Fotó: Getty Images 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük