![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Friss, zöldfűszeres újkrumplisaláta: majonéz nélkül is nagyon finom
![újkrumplisaláta2](https://kep.index.hu/1/0/3298/32985/329856/32985664_2528034_c216409fdc32aabac65b126f67bda1dc_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Picit pikáns, kicsit savanykás és nagyon izgalmas az így készült krumplisaláta, tökéletes tavaszi köret lehet sült húsok mellé.
A krumplisalátáról rögtön a majonézre asszociálunk, olyan, mintha egyik nélkül nem létezhetne a másik, pedig ez egyáltalán nincs így. Bár én személy szerint imádom a majonézes salátákat, nem egy embert ismerek, akit a világból is ki lehetne kergetni velük.
Nekik (is) szól ez a recept, illetve azoknak, akik szeretnének elrugaszkodni a megszokott ízvilágtól és máshogyan is elkészítenék a krumplisalátát. Az alapja - a szezonra való tekintettel - újburgonya, amire egy picit savanykás, ecetes, mustáros öntet kerül. A salátát a rengeteg friss zöldfűszer koronázza meg, de - ez ízlés kérdése - a kapribogyó is jól passzol hozzá.
Mint általában, ez a saláta is annál finomabb, minél többet áll a hűtőben, 3-4 napig nyugodtan eltartható, de természetesen langyosan is elfogyasztható.
Újkrumplisaláta
![újkrumplisaláta](https://kep.index.hu/1/0/3298/32985/329856/32985674_4fc3eaa23a52c788f1c978f6d90017d2_wm.jpg)
Hozzávalók 8 személyre
- 1.5 kilogramm újkrumpli
- 5 evőkanál fehérborecet
- 125 milliliter extra szűz olívaolaj
- 2 teáskanál dijoni mustár
- ízlés szerint só, bors
- 1 fej lilahagyma
- 2 evőkanál friss kapor
- 2 evőkanál friss bazsalikom
- 2 evőkanál friss petrezselyem
- ízlés szerint cukor
Elkészítés:
Az újburgonyát tegyük hideg vízzel teli lábasba, adjunk hozzá 1 evőkanál sót, majd magas lángon főzzük, míg puha nem lesz, kb. 15-20 percig. Vigyázzunk, ne főzzük addig, míg szétesik. Szűrjük le, tegyük félre.
Amíg a krumpli fő, pucoljuk meg a hagymát, vágjuk hajszálvékony szeletekre vagy kockákra. A friss zöldfűszereket mossuk meg, majd aprítsuk finomra.
Ha már picit hűlt a burgonya, vágjuk félbe vagy negyedbe, tegyük egy tálba, majd locsoljuk meg 3 evőkanál ecettel, hogy magába szívja, míg langyos.
Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a maradék 2 evőkanál ecetet és a mustárt. Ízlés szerint mehet bele egy kis cukor is, de el is hagyható.
Öntsük az öntetet a krumplira, szórjuk rá a zöldfűszereket és a lilahagymát. Óvatosan forgassuk össze, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Langyosan vagy lehűtve tálaljuk, minél tovább áll, annál finomabb.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!