3 isteni, szupergyors recept karácsonyra: likőr, édesség és sós falatkák
Mutatjuk a mi kedvenceinket, ha nem akarsz sokat bajlódni, de valami különlegeset alkotnál.
A hókifli több változatban készülhet, van, aki vaníliás cukorral készíti, míg más dióval, mogyoróval vagy mandulával gazdagítja a tésztát. Ezek az egyszerűbb verziók, de ha a kezedben van a rutin, töltve is összeállíthatod a finomságot.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, utána adjuk hozzá a sót, porcukrot, vaníliás cukrot, darált diót, az alapanyagokat keverjük össze. Ezután a tejfölt és a hideg, reszelt vajat is adjuk hozzá, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk egybe.
A begyúrt tésztát borítsuk lisztezett felületre, sodorjunk belőle hengert, majd vágjunk kis darabokat belőle, melyeket tovább lehet sodorni, majd a levágott tésztából formázzunk tetszés szerinti kifliket.
A kifliket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre.
A kisült kifliket még melegen forgassuk porcukorba.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors