Ünnepi diós hókifli a mama receptje szerint: napokig porhanyós marad

3
Nyomtatás
dhcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A hókifli régi kedvenc, melyet az ünnep előtt is elkészíthetsz a családnak, mivel a tészta napokig megőrzi porhanyós állagát.

A hókifli több változatban készülhet, van, aki vaníliás cukorral készíti, míg más dióval, mogyoróval vagy mandulával gazdagítja a tésztát. Ezek az egyszerűbb verziók, de ha a kezedben van a rutin, töltve is összeállíthatod a finomságot.

Ünnepi diós hókifli

hkct

Hozzávalók 45 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 teáskanál tejföl
  • 20 dkg hideg vaj
  • porcukor a hempergetéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, utána adjuk hozzá a sót, porcukrot, vaníliás cukrot, darált diót, az alapanyagokat keverjük össze. Ezután a tejfölt és a hideg, reszelt vajat is adjuk hozzá, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk egybe.

A begyúrt tésztát borítsuk lisztezett felületre, sodorjunk belőle hengert, majd vágjunk kis darabokat belőle, melyeket tovább lehet sodorni, majd a levágott tésztából formázzunk tetszés szerinti kifliket.

A kifliket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre.

A kisült kifliket még melegen forgassuk porcukorba.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon