![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ünnepi forralt cider egyszerűen – A fahéjtól lesz különleges
![forralt cider cover ok](https://kep.index.hu/1/0/4090/40905/409051/40905123_3121435_090da7aa5e2605450af72107e5ee9534_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Készítheted alkoholosan vagy mentesen is, forrón is imádni fogod a cidert a hideg téli estéken.
A forralt italokról a szabadtéri sport és a karácsonyi vásárok is az eszedbe juthatnak, de egy sima hétköznap estén is nyugodtan elkortyolhatsz egy pohárral. Ilyenkor válaszd inkább az alkoholmentes változatokat, a forró csoki, akár hagyományos, akár fehér változatban tökéletes napzáró lesz. Hétvégén vagy ünnepi alkalmakkor pedig krémlikőrrel is készítheted.
A másik nagy kedvenc a forralt bor, amelyet a nevével ellentétben nem szabad forralni, csak melegíteni. Ha ezt a receptet készíted, biztosan tökéletes lesz, persze az ízesítésen nyugodtan variálj. Ha kicsit ütősebbre vágysz, akkor jó minőségű rummal készíts puncsot. Ez utóbbi nemcsak az ünnepi asztalon, hanem házibuliban is garantált siker lesz.
A nyár egyik kedvenc itala, a cider is tökéletes forróital-alapanyag. Készítheted alkoholos és mentes változatban is. Ez az ital jóval gyümölcsösebb, mint a forralt bor, itatja magát, úgyhogy csak mértékkel, ha alkoholosan készíted. Ne sajnáld belőle a fűszereket, és tegyél hozzá ízlés szerint narancsot a még gyümölcsösebb íz eléréséhez.
Ünnepi forralt cider
![forralt cider recept](https://kep.index.hu/1/0/4090/40905/409052/40905209_2d85a0727357409996b44c683a2d90ed_wm.jpg)
Hozzávalók 2 pohárhoz
- 500 milliliter almacider
- 1 darab narancs
- 4 darab szegfűszeg (egész)
- 2 darab fahéjrúd
- 4 darab szegfűbors
- 1 csipet szerecsendió
- 0.5 evőkanál barna cukor
- a díszítéshez narancs
Elkészítés:
A cidert öntsük egy lábasba, melegítsük fel, de ne forraljuk.
A narancsot hámozzuk meg, negyedeljük fel.
Adjuk a fűszereket, a cukrot és a gyümölcsöt a ciderhez, vegyük le nagyon alacsonyra a hőmérsékletet, hogy ne forrjon, és fedjük le a lábast. Hagyjuk 20 percig így főni.
Szűrjük át finom szűrőn az italt, töltsük poharakba, és fahéjrúddal és narancsszeletekkel díszítsük. Forrón kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!