Ünnepi forralt cider egyszerűen – A fahéjtól lesz különleges

forralt cider cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készítheted alkoholosan vagy mentesen is, forrón is imádni fogod a cidert a hideg téli estéken.

A forralt italokról a szabadtéri sport és a karácsonyi vásárok is az eszedbe juthatnak, de egy sima hétköznap estén is nyugodtan elkortyolhatsz egy pohárral. Ilyenkor válaszd inkább az alkoholmentes változatokat, a forró csoki, akár hagyományos, akár fehér változatban tökéletes napzáró lesz. Hétvégén vagy ünnepi alkalmakkor pedig krémlikőrrel is készítheted. 

A másik nagy kedvenc a forralt bor, amelyet a nevével ellentétben nem szabad forralni, csak melegíteni. Ha ezt a receptet készíted, biztosan tökéletes lesz, persze az ízesítésen nyugodtan variálj. Ha kicsit ütősebbre vágysz, akkor jó minőségű rummal készíts puncsot. Ez utóbbi nemcsak az ünnepi asztalon, hanem házibuliban is garantált siker lesz. 

A nyár egyik kedvenc itala, a cider is tökéletes forróital-alapanyag. Készítheted alkoholos és mentes változatban is. Ez az ital jóval gyümölcsösebb, mint a forralt bor, itatja magát, úgyhogy csak mértékkel, ha alkoholosan készíted. Ne sajnáld belőle a fűszereket, és tegyél hozzá ízlés szerint narancsot a még gyümölcsösebb íz eléréséhez.

Ünnepi forralt cider

forralt cider recept

Hozzávalók 2 pohárhoz

  • 500 milliliter almacider
  • 1 darab narancs
  • 4 darab szegfűszeg (egész)
  • 2 darab fahéjrúd
  • 4 darab szegfűbors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 0.5 evőkanál barna cukor
  • a díszítéshez narancs
Recept idők

Elkészítés:

A cidert öntsük egy lábasba, melegítsük fel, de ne forraljuk.

A narancsot hámozzuk meg, negyedeljük fel.

Adjuk a fűszereket, a cukrot és a gyümölcsöt a ciderhez, vegyük le nagyon alacsonyra a hőmérsékletet, hogy ne forrjon, és fedjük le a lábast. Hagyjuk 20 percig így főni. 

Szűrjük át finom szűrőn az italt, töltsük poharakba, és fahéjrúddal és narancsszeletekkel díszítsük. Forrón kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük