
Karácsonyi, fűszeres forralt bor: otthon is jólesik a testet és lelket melengető ital

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Ropogósra pirult empanada babos töltelékkel: csak szeretni lehet

Omlós zabkeksz csokis drazséval: így dobd fel a klasszikus sütit

Tavaszi cukkinitekercs ropogós bundában: nyúlós sajt olvad bele

Fahéjas-banános bögresüti 5 perc alatt: alig valamiből készül

Darált hússal töltött gombakalapok: sok sajt pirul a tetején
A tél kedvenc lélekmelengető italát nem csak az ünnepi vásárokon ihatod, készítsd el otthon, teremtsd meg vele a karácsonyi hangulatot.
Az év utolsó heteiben mesebeli hangulat uralkodik az utcákon, fények, véget nem érő vásárok, ahol finom falatok várnak mindenkit. Ha betévedsz egy karácsonyi vásárra, jobbnál jobb illatok csábítanak majd, ehetsz sült kolbászt, töltött káposztát, kürtőskalácsot, de az italokról se feledkezz meg, a forralt bor ilyenkor kihagyhatatlan.
A téli ital különleges fűszerekkel készül, az ízesítőket könnyen beszerezheted, a lényeg, hogy mindig jó minőségű borból készítsd. A meleg, illatos italt kínáld díszes bögrében, tálalásnál tehetsz a poharakba narancs- vagy citromgerezdeket, de a fahéj és csillagánizs is jól mutat benne.
Ünnepi, fűszeres forralt bor

Hozzávalók 6 személyre
- 2.5 dl víz
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 üveg vörösbor (750 ml)
- 4 szem kardamom
- 4 szem szegfűszeg
- 4 darab csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 1 darab citrom
- 2 darab narancs
Elkészítés:
A vizet öntsük lábasba, adjuk hozzá a cukrot és forraljuk fel. Utána mehet a fazékba a többi fűszer, a bor, a citrom facsart leve és egy darab narancs facsart leve. A maradék narancsot szeletekre vágva adjuk hozzá, keverjük össze.
Amikor felforr, zárjuk el a lángot, melegen kínáljuk az italt.
Fotó: Getty Images