Szaftos, mennyei rozé kacsamell: aranybarnára sül a bőre

rkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ínycsiklandó rozé kacsamellet kétféle módon szokás kínálni, hosszában félbevágva vagy nagyon vékonyan felszeletelve.

A rozé kacsamell nagyszerű választás ünnepnapokra, készítheted egyszerű só, bors, kakukkfű és fokhagyma fűszerezéssel, ha azonban kicsit különlegesebbé tennéd, használj narancsot vagy mandarint az ízek kialakításához.

A rozé kacsamell lényege a sütési technika, vigyázz, ne süsd szárazra a húst! Ha kisebb darabbal dolgozol, 6 perc bőven elég az oldalanként történő sütésnél, ha nagyobb a hús, akkor 8 perc is lehet. A sütést, ha lehetőséged van rá, olyan serpenyőben végezd, ami hőálló, sütőbe is bátran betolható, ha nincs ilyened, akkor tepsiben vagy jénaiban folytasd a műveletet. A fejedelmi sültet szósszal érdemes kínálni, akár édesebb, gyümölcsös változattal, de káposztás nudli vagy hagymás krumpli és lila káposzta mellé is tökéletes.

Ünnepi rozé kacsamell

rkct

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 2 darab kacsamell
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megformázott kacsamell bőrét irdaljuk be, mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk.

A kacsamellet fektessük bőrével lefelé serpenyőbe, és süssük 6-8 percig, közben adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fokhagymagerezdeket. A húst fordítsuk meg és pirítsuk körbe, ugyanúgy 6-8 perc alatt.

A húst tegyük 200 fokosra előmelegített sütőbe és süssük 10-15 percig, majd lefedve pihentessük 10 percig, utána tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük