![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Szaftos, mennyei rozé kacsamell: aranybarnára sül a bőre
![rkcover](https://kep.index.hu/1/0/4098/40985/409857/40985775_3127685_1a03bd3ae952c365808462cceeca7cc5_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az ínycsiklandó rozé kacsamellet kétféle módon szokás kínálni, hosszában félbevágva vagy nagyon vékonyan felszeletelve.
A rozé kacsamell nagyszerű választás ünnepnapokra, készítheted egyszerű só, bors, kakukkfű és fokhagyma fűszerezéssel, ha azonban kicsit különlegesebbé tennéd, használj narancsot vagy mandarint az ízek kialakításához.
A rozé kacsamell lényege a sütési technika, vigyázz, ne süsd szárazra a húst! Ha kisebb darabbal dolgozol, 6 perc bőven elég az oldalanként történő sütésnél, ha nagyobb a hús, akkor 8 perc is lehet. A sütést, ha lehetőséged van rá, olyan serpenyőben végezd, ami hőálló, sütőbe is bátran betolható, ha nincs ilyened, akkor tepsiben vagy jénaiban folytasd a műveletet. A fejedelmi sültet szósszal érdemes kínálni, akár édesebb, gyümölcsös változattal, de káposztás nudli vagy hagymás krumpli és lila káposzta mellé is tökéletes.
Ünnepi rozé kacsamell
![rkct](https://kep.index.hu/1/0/4098/40985/409857/40985793_37f6bafe0bfeeba7ff23bf68deb2c625_wm.jpg)
Hozzávalók 2 darabhoz
- 2 darab kacsamell
- 2 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megformázott kacsamell bőrét irdaljuk be, mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk.
A kacsamellet fektessük bőrével lefelé serpenyőbe, és süssük 6-8 percig, közben adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fokhagymagerezdeket. A húst fordítsuk meg és pirítsuk körbe, ugyanúgy 6-8 perc alatt.
A húst tegyük 200 fokosra előmelegített sütőbe és süssük 10-15 percig, majd lefedve pihentessük 10 percig, utána tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!