
Szaftos, mennyei rozé kacsamell: aranybarnára sül a bőre

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Pofonegyszerű banánfánk 20 perc alatt: alig valamiből készül
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
Az ínycsiklandó rozé kacsamellet kétféle módon szokás kínálni, hosszában félbevágva vagy nagyon vékonyan felszeletelve.
A rozé kacsamell nagyszerű választás ünnepnapokra, készítheted egyszerű só, bors, kakukkfű és fokhagyma fűszerezéssel, ha azonban kicsit különlegesebbé tennéd, használj narancsot vagy mandarint az ízek kialakításához.
A rozé kacsamell lényege a sütési technika, vigyázz, ne süsd szárazra a húst! Ha kisebb darabbal dolgozol, 6 perc bőven elég az oldalanként történő sütésnél, ha nagyobb a hús, akkor 8 perc is lehet. A sütést, ha lehetőséged van rá, olyan serpenyőben végezd, ami hőálló, sütőbe is bátran betolható, ha nincs ilyened, akkor tepsiben vagy jénaiban folytasd a műveletet. A fejedelmi sültet szósszal érdemes kínálni, akár édesebb, gyümölcsös változattal, de káposztás nudli vagy hagymás krumpli és lila káposzta mellé is tökéletes.
Ünnepi rozé kacsamell

Hozzávalók 2 darabhoz
- 2 darab kacsamell
- 2 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megformázott kacsamell bőrét irdaljuk be, mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk.
A kacsamellet fektessük bőrével lefelé serpenyőbe, és süssük 6-8 percig, közben adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fokhagymagerezdeket. A húst fordítsuk meg és pirítsuk körbe, ugyanúgy 6-8 perc alatt.
A húst tegyük 200 fokosra előmelegített sütőbe és süssük 10-15 percig, majd lefedve pihentessük 10 percig, utána tálaljuk.
Fotó: Getty Images