Ropogós, vajas-citromos keksz: rögtön dupla adagban süsd
Az egyszerű keksz kívül ropogós, belül kellemesen omlós, és a citrom kissé fanyar zamatában csábít.
A kekszek színes palettájában a vajas-citromos az egyik legfinomabb. A tészta finom omlós, melyben a citrus érezteti magát: a mennyiségét bátran növelheted, ha szereted a fanyar zamatát, de naranccsal is kipróbálhatod.
A vajas kekszet érdemes dupla adagban gyártani, mivel pillanatok alatt elfogy. A keksz remekül bírja a strapát, légmentesen lezárva sokáig megőrzi kellemes állagát, így akár 1 hétig is élvezheted a finomságot.
Vajas-citromos keksz
Hozzávalók 15 darabhoz
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1 darab tojás
- 1 darab citrom
- 12 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A puha vajat a cukorral keverjük simára, majd a tojást is dolgozzuk hozzá. Ezután a citrom reszelt héját és levét is adjuk hozzá.
A lisztet szitáljuk tálba, forgassuk hozzá a sót, sütőport, majd adjuk a vajas keverékhez.
A masszát csomagoljuk fóliába, formázzunk belőle hengert, és 30 percre tegyük hűtőbe.
A pihentetés után vágjunk ujjnyi szeleteket a tésztahengerből. A kekszérméket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokosra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt süssük készre. (A sütési idő sütőfüggő is. Ilyenkor arra figyelj, hogy a tészta színt kapjon, nem kell neki sok idő.)
-
2024-04-18 08:32:01
-
2024-04-09 10:16:01
-
2024-03-23 11:08:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!