Ropogós, vajas-citromos keksz: rögtön dupla adagban süsd

Vajas-citromos keksz  cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű keksz kívül ropogós, belül kellemesen omlós, és a citrom kissé fanyar zamatában csábít.

kekszek színes palettájában a vajas-citromos az egyik legfinomabb. A tészta finom omlós, melyben a citrus érezteti magát: a mennyiségét bátran növelheted, ha szereted a fanyar zamatát, de naranccsal is kipróbálhatod.

A vajas kekszet érdemes dupla adagban gyártani, mivel pillanatok alatt elfogy. A keksz remekül bírja a strapát, légmentesen lezárva sokáig megőrzi kellemes állagát, így akár 1 hétig is élvezheted a finomságot.

Vajas-citromos keksz

Vajas-citromos keksz ct

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 darab citrom
  • 12 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat a cukorral keverjük simára, majd a tojást is dolgozzuk hozzá. Ezután a citrom reszelt héját és levét is adjuk hozzá.

A lisztet szitáljuk tálba, forgassuk hozzá a sót, sütőport, majd adjuk a vajas keverékhez.

A masszát csomagoljuk fóliába, formázzunk belőle hengert, és 30 percre tegyük hűtőbe.

A pihentetés után vágjunk ujjnyi szeleteket a tésztahengerből. A kekszérméket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokosra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt süssük készre. (A sütési idő sütőfüggő is. Ilyenkor arra figyelj, hogy a tészta színt kapjon, nem kell neki sok idő.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük