Ragacsos, csokis brownie-keksz: pillanatok alatt elkészül a finomság

Csokis brownie-keksz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A házi brownie-keksz csokiban gazdag, intenzív ízélményt nyújt az édesszájúaknak. Az elkészítése pedig nagyon egyszerű, kezdőknek is menni fog.

Az otthon készített kekszek varázslatosak, sokkal finomabbak, mint a boltban kapható társaik. Az elkészítésük pedig gyerekjáték.

Amire figyelni kell!

Mivel ez egy nagyon csokis keksz, a sütésnél figyelmesnek kell lenni, mert könnyen odakaphat, akkor pedig élvezhetetlen lesz, ezért a fél szemedet tartsd a sütőn. Ha azt látod, hogy a keksz körben kezd színt kapni, de a teteje puhának tűnik, akkor ideje kivenni. Ilyenkor a tésztának már csak egy kicsit kell hűlnie és szilárdulnia, úgy lesz meg a jellegzetes textúrája.

Házi csokis brownie-keksz

Csokis brownie-keksz ct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 200 g étcsoki vagy tejcsoki
  • 200 g vaj
  • 2 darab tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A csokit és a vajat vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük simára.

A tojásokat és a cukrot keverjük fehéredésig, majd dolgozzuk a kihűlt csokis keverékhez.

A lisztet a szódabikarbónával és a sóval szitáljuk a csokis keverékhez, forgassuk vele egybe.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd fagyiadagoló segítségével halmozzunk rá a masszából. A masszát kanál segítségével kicsit nyomkodjuk le, majd toljuk 150 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük