
Ragacsos, csokis brownie-keksz: pillanatok alatt elkészül a finomság

A házi brownie-keksz csokiban gazdag, intenzív ízélményt nyújt az édesszájúaknak. Az elkészítése pedig nagyon egyszerű, kezdőknek is menni fog.
Az otthon készített kekszek varázslatosak, sokkal finomabbak, mint a boltban kapható társaik. Az elkészítésük pedig gyerekjáték.
Amire figyelni kell!
Mivel ez egy nagyon csokis keksz, a sütésnél figyelmesnek kell lenni, mert könnyen odakaphat, akkor pedig élvezhetetlen lesz, ezért a fél szemedet tartsd a sütőn. Ha azt látod, hogy a keksz körben kezd színt kapni, de a teteje puhának tűnik, akkor ideje kivenni. Ilyenkor a tésztának már csak egy kicsit kell hűlnie és szilárdulnia, úgy lesz meg a jellegzetes textúrája.
-
2023-05-18 09:36:01
-
2023-05-03 08:32:01
-
2023-04-26 07:32:02
Házi csokis brownie-keksz

Hozzávalók 12 darabhoz
- 200 g étcsoki vagy tejcsoki
- 200 g vaj
- 2 darab tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 bögre liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítés:
A csokit és a vajat vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük simára.
A tojásokat és a cukrot keverjük fehéredésig, majd dolgozzuk a kihűlt csokis keverékhez.
A lisztet a szódabikarbónával és a sóval szitáljuk a csokis keverékhez, forgassuk vele egybe.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd fagyiadagoló segítségével halmozzunk rá a masszából. A masszát kanál segítségével kicsit nyomkodjuk le, majd toljuk 150 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!