Habkönnyű grízgaluska vajjal keverve: így nem lesz kemény a levesbetét

Nyomtatás
grízgaluska
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A búzadara egy méltatlanul mellőzött alapanyag, pedig mennyei desszertek, de ínycsiklandó levesbetét is készülhet belőle.

Az igazán habkönnyű galuskáért a búzadarát kevés tojással és vajjal keverd ki, utóbbi könnyebbé és sokkal finomabbá is teszi. Sokan a tojást kettéválasztják, a fehérjét habbá verik, úgy forgatják bele, bátran próbáld ki ezt a módszert is, ha még ennél is légiesebb galuska a célod. 

Hogy a könnyű levesbetét ne essen szét, ne lobogó vízbe szaggasd, csak gyöngyözzön a lé. Miután megfőtt a galuska, még érdemes pár percig pihentetni fedő alatt is. A masszáját bátran ízesítheted, a só, bors mellé aprított petrezselyem, de más zöldfűszer is kerülhet.

Vajas grízgaluska

grízgaluska2

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 g vaj
  • 1 db tojás
  • 100 g búzadara
  • ízlés szerint só, bors
  • opcionális petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat verjük egészen habosra. Keverjük bele a tojást. Utána mehet bele a búzadara, a só, bors és ha használunk, a finomra vágott petrezselyem.

Melegítsük fel a levest/alaplevet, amibe bele szeretnénk főzni a galuskát. Ne forrjon erősen, csak gyöngyözzön. Egy evőkanalat vegyünk elő, mártsuk a forró lébe, majd kanalazzunk vele a masszából, és csúsztassuk bele a levesbe a galuskát. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a massza. 

10 percig főzzük a galuskát, majd kapcsoljuk le a lángot, fedő alatt hagyjuk még 10 percig pihenni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon