A palacsintatésztához keverjük össze a lisztet egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a tojásokat és az olajat. Kevergetés mellett, fokozatosan öntsük fel a tejjel és a szódával, dolgozzuk csomómentesre a tésztát. Tegyük hűtőszekrénybe 10 percre.
Ameddig a tészta pihen, készítsük el a vaníliapudingot a csomagoláson írt útmutató szerint: egy lábosba öntsük bele a tejet, keverjük el benne a pudingport és a cukrot, majd mikor csomómentes, lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik. Vagy készítsük el por nélkül, házilag a pudingot.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, keverjük át. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd helyezzünk bele egy merőkanál tésztát, és süssük mindkét oldalát 1-2 percig. Figyeljünk rá, hogy mindig megfelelően olajos legyen a serpenyő, így nem fog letapadni.
Az elkészült palacsintákat töltsük meg 1 evőkanál vaníliapudinggal, tekerjük fel, ezután helyezzük egy jénaiba vagy tepsibe. Öntsük le a maradék pudinggal, végül helyezzük előmelegített sütőbe, és süssük 170 fokon 15-20 percig.