Egyszerűen készül a szemet gyönyörködtető csokitorta: eper és fehér csoki teszi izgalmassá
Rajongok a tortákért. Imádok elveszni a szépségükben és persze az ízükben. A legnagyobb kedvencem a klasszikus csokoládétorta, képtelenség megunni.
A friss, illatos, zamatos eper nagy tavaszi-nyári kedvenc. Az apró, piros gyümölcs rengeteg sütit feldob az egyszerű muffintól a különlegesebb krémes desszertekig. Mivel nem túl hosszú a szezonja, csempészd minél többször a különféle édességekbe.
A retró gyümölcstorta is ellenállhatatlan eperrel, az alapja vizes piskóta, ami könnyű, levegős. A készítésénél arra vigyázz, hogy ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta összeeshet.
A vaníliás puding még selymesebb, finomabb lesz, ha tojást is teszel hozzá. Bár erre nem kerül zselé, ha szeretnéd, azzal is feldobhatod. Ha többemeletes tortát sütnél, érdemes duplázni az adagot.
A tojásokat üssük egy tálba, adjuk hozzá a kétféle cukrot, és keverjük jó habosra. Kanalazzuk hozzá a forró vizet, majd forgassuk hozzá a sütőporral vegyített lisztet.
Egy közepes tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük körülbelül 25 percig. Ekkor végezzünk tűpróbát. Szúrjunk egy tűt vagy hegyes kést a piskótába. Ha nem ragad rá a massza, kivehetjük a sütőből. Hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd sütőpapírral együtt helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
A krémhez a tojások sárgáját keverjük ki jól a cukorral, majd öntsünk hozzá kevés tejet, adjuk hozzá a pudingport, és dolgozzuk simára.
A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingporos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. Amíg kicsit hűl, a tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd részletekben forgassuk a pudinghoz.
A piskótát vágjuk ketté, kenjük közé és rá a pudingot, és díszítsük eperszemekkel. Hűtsük legalább néhány órán keresztül a tortát, hogy a krém megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu