Pihe-puha tejszelet vaníliapudinggal töltve: eteti magát, olyan finom

tszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Otthon is lehet tejszeletet készíteni, a finomság meglepően egyszerűen készül, próbáld ki az alábbi receptet.

A gyerekek megőrülnek a tejszeletért, de a felnőttek is szeretik a puha piskótás, krémes nassolnivalót. Rengetegféle tejszelet és recept létezik, nehéz is eldönteni, melyik a legfinomabb.

A tészta lehet fehér vagy sötét, de a töltelék is változatosan készülhet. Valamelyikbe fehér, habtejszínes krém kerül, amely vaníliával, citrusfélékkel vagy gyümölcsvelővel is megbolondítható. Az egyik nagy kedvencemben a bársonyos, kakaós piskótalapok között ínycsiklandó vaníliapudingos krém lapul, amelyet még egy kis mascarponéval is érdemes gazdagítani.

Vaníliás pudinggal töltött tejszelet

tszct

Hozzávalók 6 személyre

A piskótához:

  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 darab tojás

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 7 dekagramm cukor
  • 2.5 deciliter tej
  • 5 dekagramm vaj
  • 25 dekagramm mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk hozzá a sütőport és a kakaót.

A tojásokat válasszuk szét.

A fehérjéhez adjuk hozzá a cukrot és verjünk belőle kemény habot.

A sárgáját lazán verjük fel, majd óvatosan keverjük a fehérjéhez a liszttel együtt.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire (35x40 centiméteres), toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre.

Krém:

A pudingot keverjük csomómentesre a tejjel és a cukorral, majd főzzünk belőle sűrű krémet.

Várjuk meg, míg a krém kihűl, utána robotgéppel keverjük hozzá a vajat és a mascarponét.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát hosszában vágjuk ketté, az egyik lapot helyezzük tálcára, majd kenjük rá a krémet, a másik lapot pedig helyezzük a tetejére.

A süteményt 2-3 órára tegyük hűtőbe, csak utána szeleteljük fel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük