Karácsonyi puncs rummal és rengeteg gyümölccsel: hidegen és melegen is kínálhatod
Ez nem a klasszikus, forró karácsonyi ital, jégkockákkal, gyümölcsökkel, jól behűtve is érdemes kipróbálni.
Úgy gondoltam, hogy idén a klasszikus tojáslikőr helyett inkább egy újdonságot, vaníliás tejpuncsot fogok készíteni. Ennek az a különlegessége, hogy a tej mellett tejszín, egy pici cukor, bourbon vanília és szerecsendió is kerül bele, és persze az alkohol sem maradhat ki belőle.
Amellett, hogy nincs benne nyers tojás, az elkészítése is könnyebb, a végeredmény mégis ugyanolyan látványos, és talán még finomabb is lesz.
Ha több tejet és kevesebb tejszínt használunk fel, akkor az italunk hígabb és lágyabb lesz, míg ha az arányokat megfordítjuk, egy sűrűbb és krémesebb italt kapunk.
Vegyünk elő egy kancsót és öntsük bele a tejet. Adjuk hozzá a tejszínt, a rumot, a brandyt, a cukrot és a vaníliát is.
Keverjük össze a hozzávalókat, majd tegyük be a hűtőbe.
Ha melegen kínálnánk, az alkoholok kivételével melegítsük össze a többi hozzávalót, majd a tűzről levéve keverjük bele a rumot és a brandyt.
A tálalást többféleképpen is abszolválhatjuk:
beleönthetjük egy nagy puncsostálba hűtve, de akár egy shakerben, jéggel is felrázhatjuk, hogy picit habos legyen.
Tálaláshoz öntsük a kész italt koktélospoharakba, majd reszeljünk a tetejükre egy leheletnyi szerecsendiót.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu