Krémes, házi tojáslikőr tejszínnel: tökéletes vendégváró ital

tojaslikor-2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha előző este bekevered, másnap már kínálhatod is a házi tojáslikőrt, egy nap alatt tökéletesen összeérnek az ízek, és picit sűrűsödik is az ital.

Húsvétkor nincs jobb vendégváró a tojáslikőrnél, ha szereted a klasszikus röviditalt, próbáld ki ezt a krémes, tejszínes változatot is. A tojáslikőr nagy előnye, hogy akár előző nap este is összeállíthatod, és másnap már kínálhatod is.

A likőr készülhet csak egyfajta alkohollal is, legyen az vodka vagy brandy, de sokan rummal készítik, azzal is kipróbálhatod. Hogy igazán krémes legyen, a tej mellé tejszín is került, de a vaníliát sem érdemes kihagyni belőle. Ha pedig laktózérzékenyként készítenél tojáslilőrt, ezt a receptet ajánljuk.

Húsvéti finomságok a PENNY üzleteiben

Készítsd el kiváló minőségű, mégis pénztárcabarát alapanyagokból a húsvéti finomságokat! A PENNY üzleteiben közel 400 kiemelt termék, köztük a saját márkás Sissy tejtermékek és a Karát húskészítményeket ára is jelentősen csökkent. A jó minőségre továbbra is a PENNY jelenti a pénztárcabarát megoldást! További akciókért és kedvezményekért látogass el a www.penny.hu/reklamujsag oldalra. 

Promóció

Tejszínes tojáslikőr

tojaslikor

Hozzávalók 7 decihez

  • 250 ml Sissy ESL tej, 2,8%
  • 250 ml Sissy UHT habtejszín
  • 150 g cukor
  • 1 darab vaníliarúd
  • 5 db tojássárgája
  • 120 ml vodka
  • 120 ml brandy
Recept idők

Elkészítés:

A tejet, a tejszínt és a cukrot tegyük egy lábasba, dobjuk bele a hosszában félbevágott vaníliarudat. Melegítsük a keveréket 70 fokig.

A tojássárgájákat verjük fel egy tálban. Adjunk hozzá pár evőkanál forró tejet, hogy temperáljuk, így nem lesz majd belőle rántotta.

A temperált tojássárgáját vékony sugárban, folyamatos keverés mellett öntsük a forró tejes keverékhez.

Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett főzzük 5-10 percig, figyeljünk, hogy ne lépje át a hőmérséklet a 70 fokot.

Ha picit sűrűsödött, vegyük le a tűzről, keverjük bele a kétféle alkoholt.

A kész tojáslikőrt szűrjük át egy apró lyukú szitán, majd töltsük üvegbe. 

Tegyük egy éjszakára hűtőbe, mielőtt kínálnánk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük