![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Variáció pizzatésztára: te is tudsz otthon grissinit sütni!
Fokhagymás grissini pizzatésztából
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Szoktál pizzát sütni? Ha igen, az nagyon derék dolog. És az előfordult már, hogy idő közben változott a terv, és valami más lett a pizzatésztából? Például grissini.
A kenyér a világ legegyszerűbb süteménye, alapvetően négy dolog kell hozzá: liszt, só, élesztő és víz. Esetleg olaj. Lehet persze variálni, hozzátenni még ezt-azt, de bizonyos hosszúság után már kezd gyanússá válni a hozzávalók listája. Maradjunk abban, hogy alapvetően erre a négy dologra van szükség egy jó kenyér, vagy pizzatésztához. Ha pedig grissinit szeretnénk készíteni, tegyünk bele fokhagymát is.
A különbség csak a fűszerezésben, és a formázásban rejlik. A grissinihez gombócokat tépkedünk a kenyér (pizza) tésztából, és kukacokat nyújtunk belőlük. A gyerekek is imádják csinálni, mert olyan, mintha gyurmáznának, közben meg segítenek a konyhában, két legyet ütünk egy csapásra.
Sütéskor dől el minden
Grissiniből lehet csinálni lágyat és puhát, ami olyan, mint egy mini bagett, de lehet ropogósra is sütni, akkor meg leginkább egy nagyra nőtt ropira fog hasonlítani. Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy melyik mellett döntünk, mind a kettő finom annak, aki azt szereti. A ropogós verziót pár perccel tovább kell sütni, ennyi a különbség.
Fokhagymás grissini
![Pizzás csiga](https://kep.index.hu/1/0/2909/29097/290972/29097255_6a2cd0503cdc6a03efeb5df5aab25191_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 0.5 kilogramm liszt
- 1 zacskó szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 csapott evőkanál só
- 1 kávéskanál frissen őrölt fekete bors
- 3 deciliter langyos víz
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Először elvegyítjük a szárazakat, hozzáöntjük az olajat, majd a víz fokozatos hozzáadásával gumilabda állagú tésztát gyúrunk. Ha összeállt, még dagasztjuk pár percig.
Letakarjuk, legalább fél órán át langyos, huzatmentes helyen kelesztjük.
Átgyúrjuk. A tésztából kis gombócokat tépkedünk, és hosszú, 15-20 cm-es rudakat sodrunk belőlük, majd 250 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Ha roppanósat szeretnénk, egy kicsit tovább.
Olvasd el ezt is!