
Variáció pizzatésztára: te is tudsz otthon grissinit sütni!
Fokhagymás grissini pizzatésztából
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Padlizsános mártogatós marokkói módra: a gazdag fűszerezés a lelke

Tavaszi zöldborsóleves házi galuskával: friss és könnyed ebéd

Tartalmas szendvics grillezett tofuval: a füstös aromának képtelenség ellenállni

Egyszerű, parmezánnal sült brokkoligratin: könnyű köret húsok mellé

10 csodás tavaszi recept, amit kötelező elkészíteni: a tojásos nokedlitől a borsólevesig
Szoktál pizzát sütni? Ha igen, az nagyon derék dolog. És az előfordult már, hogy idő közben változott a terv, és valami más lett a pizzatésztából? Például grissini.
A kenyér a világ legegyszerűbb süteménye, alapvetően négy dolog kell hozzá: liszt, só, élesztő és víz. Esetleg olaj. Lehet persze variálni, hozzátenni még ezt-azt, de bizonyos hosszúság után már kezd gyanússá válni a hozzávalók listája. Maradjunk abban, hogy alapvetően erre a négy dologra van szükség egy jó kenyér, vagy pizzatésztához. Ha pedig grissinit szeretnénk készíteni, tegyünk bele fokhagymát is.
A különbség csak a fűszerezésben, és a formázásban rejlik. A grissinihez gombócokat tépkedünk a kenyér (pizza) tésztából, és kukacokat nyújtunk belőlük. A gyerekek is imádják csinálni, mert olyan, mintha gyurmáznának, közben meg segítenek a konyhában, két legyet ütünk egy csapásra.
Sütéskor dől el minden
Grissiniből lehet csinálni lágyat és puhát, ami olyan, mint egy mini bagett, de lehet ropogósra is sütni, akkor meg leginkább egy nagyra nőtt ropira fog hasonlítani. Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy melyik mellett döntünk, mind a kettő finom annak, aki azt szereti. A ropogós verziót pár perccel tovább kell sütni, ennyi a különbség.
Fokhagymás grissini

Hozzávalók 1 adaghoz
- 0.5 kilogramm liszt
- 1 zacskó szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 csapott evőkanál só
- 1 kávéskanál frissen őrölt fekete bors
- 3 deciliter langyos víz
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Először elvegyítjük a szárazakat, hozzáöntjük az olajat, majd a víz fokozatos hozzáadásával gumilabda állagú tésztát gyúrunk. Ha összeállt, még dagasztjuk pár percig.
Letakarjuk, legalább fél órán át langyos, huzatmentes helyen kelesztjük.
Átgyúrjuk. A tésztából kis gombócokat tépkedünk, és hosszú, 15-20 cm-es rudakat sodrunk belőlük, majd 250 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Ha roppanósat szeretnénk, egy kicsit tovább.