
Vegán csokoládépuding selymes kókusztejjel: minimális hozzáadott cukorral készül

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

20 perces paradicsomos-gombás farfalle: tejszíntől krémes a szósz

Krémes, majonézes coleslaw saláta: a káposzta darabolását is mutatjuk

6 szuper recept darált húsból: a töltött paprikától a rakottasokig

Sajtos, majonézes zöldborsósaláta: pirult szalonna gazdagítja

Mennyei citromos kókuszgolyó: rögtön dupla adaggal készítsd
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, sütés nélküli csokoládés pohárdesszert, ami garantáltan elcsábítja az édesszájúakat.
Izmosan csokis pohárkrém, pár perces manna. Örömtelien kevés hozzáadott cukorral készül, hála érte a datolyának. Viszont mégsem érződik benne a gyümölcs íze, mert annyira csokis, hogy a datolya szinte szóhoz sem jut.
Kevésnyi fahéj is hozzájárul a varázslatos pohároshoz. Kókusszal tálalva izgalmas desszert, de nélküle is kísértésbe hozó, kanalas lélekgyógyszer.

Stahl Judit receptjeiből egy ország főz-süt majdnem két évtizede. Aztán jöttek sorban a kérdések: lehet-e GLUTÉN, TEJ és TOJÁS nélkül ugyanolyan finom, ínycsiklandó zamatokat elérni? Íme! A szabály az első perctől kezdve egyértelmű volt: csak semmi kompromisszum az ízekben. A könyv végén pedig Judit hasznos információi olvashatóak a táplálkozástan legkorszerűbb eredményeire támaszkodva. Feketén-fehéren, divatoktól (is) mentesen.
Vegán csokoládépuding

Hozzávalók 4 személyre
- 15 dekagramm magozott aszalt datolya
- 8 dekagramm gluténmentes vegán étcsokoládékrém
- 2 evőkanál nádcukor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 darab kókusztejkonzerv (400 ml)
- kevés kókuszchips
Elkészítés:
A datolyát darabkákra vágjuk, majd a csokoládékrémmel, a nádcukorral, a kakaóval, a fahéjjal és ½ dl kókusztejjel együtt összepürésítjük egy késes robotgépben. Hozzáadjuk a többi kókusztejet, és ezzel együtt simára turmixoljuk.
Az egészet átöntjük egy kis edénybe, és mérsékelt tűzön kevergetve felmelegítjük, hogy a kókusztej zsiradéka teljesen felolvadjon. Ha kész, levesszük a tűzről, és megvárjuk, amíg kihűl.
A csokis keveréket szétosztjuk 4 db üvegtálkában, és megszórjuk natúr kókuszchipsszel. Tálalásig a hűtőben tartjuk.
Fotó: Körmendi Imre