Klasszikus kókusztekercs gazdag töltelékkel: a hűtőben napokig eláll
A kókuszos keksztekercs régi kedvenc, nem lehet megunni, előnye, hogy sütés nélkül készül, és ha szeretnéd, pluszaromával is felruházhatod.
A kókuszgolyó az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb desszertünk, amely szinte minden gyerek kedvence. Praktikus édesség, hiszen sütni sem kell, és egy nagyobb tálban el is készül.
Ha nem fogyaszthatsz tejterméket, akkor is összedobhatod, hiszen elég a vajat egyszerűen kókuszolajra, a tejet pedig kókusztejre cserélni. Fontos, hogy utóbbiból a sűrű, konzerves változatot vagy a krémet használd, különben túl puhák lesznek a golyók. Ha csak hígabb kókuszital van éppen otthon, akkor szükség szerint kevés kekszet vagy kókuszreszeléket adj még a masszához.
Alaposan keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a folyékonyakat, és dolgozzuk összeálló, sűrű masszává.
Tegyük hűtőbe, és pihentessük legalább 30 percig, hogy kissé megdermedjen. Formázzunk tetszőleges méretű golyókat, és hempergessük kókuszreszelékbe.
Sorakoztassuk egy tányérra, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu