Klasszikus kókusztekercs gazdag töltelékkel: a hűtőben napokig eláll

kktcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kókuszos keksztekercs régi kedvenc, nem lehet megunni, előnye, hogy sütés nélkül készül, és ha szeretnéd, pluszaromával is felruházhatod.

A kókuszgolyó és a keksztekercs retró finomságok, igazi kedvencek, sosem elég belőlük, ezért érdemes dupla adagban gyártani őket, a hűtőben több napig tárolhatók.

Az egyszerű édesség több módon izgalmassá tehető, a kekszmassza feldobható gesztenyével, rumaromával vagy kávéval, és a töltelékkel is lehet játszani. Ha nem szereted a vajas krémeket, akkor mascarponét használhatsz helyette.

A finomság elkészítésének sarkalatos pontja a feltekerés. A titok csak annyi, hogy a begyúrt masszát folpackra kell teríteni, vékonyra nyújtani, majd a folpack segítségével könnyedén fel lehet tekerni. Mielőtt felszeletelnéd az édességet, hagyd hűtőben pihenni, légy türelemmel, különben nem lehet majd szépen vágni a kókusztekercset.

Klasszikus kókusztekercs

kktct

Hozzávalók 6 személyre

Tészta:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 4 evőkanál kakaó
  • 2.5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál rum

Töltelék:

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 16 dkg kókuszreszelék

Tetejére:

  • kevés tej a kenéshez
  • kókuszreszelék ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet és a kakaót forgassuk egybe.

A tejet kezdjük el melegíteni, közben adjuk hozzá a cukrokat, keverjük bele. Az édes, meleg tejet is öntsük a darált kekszhez.

A darált kekszhez a rumot is adjuk hozzá, majd dolgozzuk a hozzávalókat egynemű masszává.

A kekszmasszát borítsuk folpackra, először a kezünk segítségével nyomkodjuk le a tésztát, majd helyezzünk a tetejére egy sütőpapírt és nyújtófa segítségével nyújtsuk ki vékonyra.

Krém:

A puha vajat keverjük habosra a cukorral, majd a kókuszreszeléket is dolgozzuk hozzá.

A krémet egyenletesen kenjük szét a kinyújtott kekszalapon, majd a folpack segítségével tekerjük fel.

A keksztekercset 2-3 órára helyezzük hűtőbe, majd a tetejét kenjük le tejjel, szórjunk rá kókuszreszeléket.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük