Krémes, vegán krumplisaláta: jól behűtve az igazi
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Békebeli almás béles: sok gyümölccsel, fahéjjal az igazi
Jól kenhető baconös tojáskrém: ropogós kenyérre kenve mennyei
Diós, lekváros kevert süti: tojás nélkül készül
Ropogós mandulakéregben sült csirke: belül vajpuha és omlós a hús
Itt a körteszezon! Nemcsak finom, de még a szívednek is jót tesz
Tojás nélkül is kivitelezhető a majonéz, így vegán vendégeid számára is kedveskedhetsz húsvéti hideg salátával.
Még a legnagyobb cinikus szája is tátva marad, ha vegán krumplisalátával kínálod, mivel az állaga nagyon krémes, mintha majonézes lenne, és ízben is hozza a kötelezőt.
A majonéz tojás és olaj keverékéből készül, de hogy vegán legyen a szósz, szójaitallal helyettesíthető a tojás. A házi veganéz összeállítása pillanatok alatt megvan, ám ha az ennél is kényelmesebb megoldásokat szereted, boltban is megvásárolhatod. A vegán hideg salátát kedvedre dúsíthatod lila hagymával, kukoricával vagy zellerrel. Csakúgy, mint az eredeti majonézes saláta, ez is hidegen az igazi.
Vegán krumplisaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- só ízlés szerint
- 2 dl napraforgóolaj
- 1 dl szójaital
- 1 teáskanál fehér balzsamecet
- 1 teáskanál tárkonyecet
- 2 teáskanál juharszirup
- fehér bors ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított krumplit vágjuk fel tetszőlegesen, majd bő, sós vízben főzzük puhára.
Az elkészült krumplit szűrjük le.
A napraforgóolajat öntsük tálba és adjuk hozzá a szójaitalt, fehér balzsamecetet, tárkonyecetet, juharszirupot, sót, az egészet botmixer segítségével keverjük egybe, míg sűrű, krémes állaga nem lesz.
A veganézt forgassuk egybe a főtt burgonyával, fűszerezzük fehér borssal, és adjunk még hozzá petrezselymet. A bekevert salátát egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnap tálaljuk.
Fotó: Getty Images