Krémes, vegán krumplisaláta: jól behűtve az igazi

vkscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tojás nélkül is kivitelezhető a majonéz, így vegán vendégeid számára is kedveskedhetsz húsvéti hideg salátával.

Még a legnagyobb cinikus szája is tátva marad, ha vegán krumplisalátával kínálod, mivel az állaga nagyon krémes, mintha majonézes lenne, és ízben is hozza a kötelezőt.

A majonéz tojás és olaj keverékéből készül, de hogy vegán legyen a szósz, szójaitallal helyettesíthető a tojás. A házi veganéz összeállítása pillanatok alatt megvan, ám ha az ennél is kényelmesebb megoldásokat szereted, boltban is megvásárolhatod. A vegán hideg salátát kedvedre dúsíthatod lila hagymával, kukoricával vagy zellerrel. Csakúgy, mint az eredeti majonézes saláta, ez is hidegen az igazi.

Vegán krumplisaláta

vkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • só ízlés szerint
  • 2 dl napraforgóolaj
  • 1 dl szójaital
  • 1 teáskanál fehér balzsamecet
  • 1 teáskanál tárkonyecet
  • 2 teáskanál juharszirup
  • fehér bors ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított krumplit vágjuk fel tetszőlegesen, majd bő, sós vízben főzzük puhára.

Az elkészült krumplit szűrjük le.

A napraforgóolajat öntsük tálba és adjuk hozzá a szójaitalt, fehér balzsamecetet, tárkonyecetet, juharszirupot, sót, az egészet botmixer segítségével keverjük egybe, míg sűrű, krémes állaga nem lesz.

A veganézt forgassuk egybe a főtt burgonyával, fűszerezzük fehér borssal, és adjunk még hozzá petrezselymet. A bekevert salátát egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnap tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük