Isteni majonézes karfiolsaláta csirkemellsonkával keverve: könnyed vacsora is lehet

karfiolsaláta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha valami laktató, mégis könnyed fogásra vágysz, próbáld ki ezt a minden jóval megpakolt karfiolsalátát.

Ha szereted a tartalmas salátákat, ez a majonézes karfiolsaláta lesz az új kedvenced, laktató, egészséges és isteni finom. A karfiolt nem kell hőkezelni, nyersen, falatnyi rózsákra szedve kerül az alapba, így ropogós elemként gazdagítja a kompozíciót, ráadásul teljes mértékben megőrzi vitamintartalmát. Természetesen, ha szeretnéd, megpárolhatod a zöldséget, úgy is belekeverheted, sőt, sütve is kipróbálhatod.

A főszereplő karfiol mellé kaliforniai paprika, zöldhagyma és csirkemellsonka kerül, utóbbit más felvágottra is lecserélheted. Az öntetet pedig majonéz, tejföl, mustár és egy kevés citromlé alkotja, de a petrezselymet se hagyd ki belőle, frissebbé teszi az összhatást. 

Ha elkészült a saláta, tedd pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, szerencsére egyik zöldségnek sem árt az idő, sőt, sokkal finomabb lesz a végeredmény.

Majonézes karfiolsaláta

karfiolsaláta2

Hozzávalók 4 személyre

  • 150 gramm csirkemellsonka
  • 0.5 fej karfiol
  • 1 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 3 szál zöldhagyma
  • 120 gramm majonéz
  • 100 gramm tejföl
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 tk mustár
  • 1 ek citromlé
  • 0.5 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt tisztítsuk meg, először szedjük nagyobb rózsákra, majd kisebbekre, hogy pici, falatnyi darabokat kapjunk. 

A csirkemellsonkát és a paprikát vágjuk 1x1 centis kockákra. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra. 

Tegyünk minden zöldséget egy tálba.

Egy kis tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, a mustárt, citromlevet, majd sózzuk, borsozzuk az egészet. Adjuk hozzá az összeaprított petrezselymet, forgassuk alaposan egybe.

Öntsük a szószt a zöldségekre, keverjük alaposan egybe, majd tegyük a salátát pár órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük