A legfinomabb bolognai spagetti olasz recept szerint - A szósz ettől lesz igazán finom
Ne kész bolti szószból készítsd a bolognai spagettit, a házi sokkal finomabb!
Tom Cruise már 60 éves, de ez egyáltalán nem látszik rajta. A színész fitt, tele van energiával, filmjeiben a kihívásokat is bevállalja. Nincs szüksége kaszkadőrre, még akkor se, ha fennáll a veszély, hogy egy jelenet során baleset éri. Vajon mi lehet Tom Cruise kirobbanó fizikumának titka? Milyen étrendet követhet a sztár, amely hozzájárul ehhez?
A színész szereti a finom falatokat, a forgatások alatt azonban szigorú szabályok szerint él. Ilyenkor egyáltalán nem eszik cukrot, és a szénhidrátokat is kerüli. A felvételek alatt szeret nassolni, de nem csokit, csak magvakat, esetleg aszalt vagy friss gyümölcsökből csemegézik.
Saját magával szigorú, a munkatársait azonban örömmel kényezteti, gyakran meglepi őket különböző süteményekkel. A színész nagy rajongója az olasz konyha tésztacsodáinak is. Sőt, olykor még fakanalat is ragad, specialitása a carbonaraspagetti, melynek receptje nem titok, egyszerűen összedobható.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A szalonnát tetszés szerint kockázzuk fel, majd saját zsírján pirítsuk meg (ha szükséges, egy kevés olajat öntsünk alá). Tegyük félre.
Abba a serpenyőbe, amelyben a szalonna készült, öntsünk egy kevés olajat, és dinszteljük üvegesre rajta a finomra vágott hagymát. Amikor a hagyma összeesett, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és az aranybarna szalonnakockákat. Keverjük át az alapanyagokat, majd forgassuk hozzá a kifőzött tésztát és a fűszereket (só, bors).
A tojásokat üssük tálba és verjük fel.
A forró tésztát vegyük le a tűzhelyről, öntsük rá a tojást, és keverjük addig, amíg besűrűsödik. A tészta és a serpenyő hője hőkezeli majd.
A reszelt parmezánt is adjuk a tésztához, keverjük bele, míg elolvad.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu