
Villámgyors, zabkorpás túrógolyó - Sütés nélkül, mézzel készül

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás
Ropogós

Krémes túró rudi házilag: roppanós csoki borítja

Szaftos, kókuszos lencsecurry: tunkolós fogás húsmentesen

Gyömbéres sárgarépaleves: a legfinomabb náthaűző

Egyedényes csirkés-paradicsomos tészta: ezután nincs sok mosogatnivaló

Ropogós spenótgolyó jó fokhagymásan: partifalatnak is beillik
Túróból számtalan finomság készülhet, de ilyen egyszerű és diétás, mégis finom édességet biztosan nem találsz.
Szerencsére úgy is lehet nassolni, hogy ne hizlaljon, csak okosan kell összeválogatni az összetevőket. A túróval készült édesség mindig jó választás, hiszen a túró tele van fehérjével és még finom is. Ha zabkorpával kevered, el fog telíteni, de nem dobja meg a vércukorszintedet, hiszen a zab lassan felszívódó szénhidrát.
Zabból egyébként finom, tápláló és egészséges reggeliket is készíthetsz úgy, hogy közben ne und meg, itt többféle zabkásareceptet is találsz. Ha pedig nassolnivalóra vágysz, ezt a zaphelyhes golyót is érdemes kipróbálnod, amely a máktól lesz különleges.
Zabkorpás túrógolyó

Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 gramm túró
- 1 kávéskanál citromlé
- 1.5 evőkanál zabkorpa
- 1 evőkanál méz
- ízlés szerint gyümölcs (lehet fagyasztott)
Elkészítés:
A túrót keverjük össze a citrom levével, a zabkorpával és a mézzel. Formázzunk belőle golyókat, majd tegyünk a közepükbe ízlés szerint gyümölcsöt. Forgassuk meg őket zabkorpában.
Tegyük őket hűtőszekrénybe pihenni néhány órára.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors