Zabpelyhes-túrós süti görög joghurttal – Bármilyen gyümölccsel feldobhatod
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
Gyorsan összedobhatod ezt a túrós sütit, ráadásul nem kell attól tartanod, hogy a mérleg többet mutat majd utána.
A túrós édességeket nem lehet megunni, én valamilyen gyümölccsel keverve szeretem őket leginkább. Amiben túró van, rossz nem lehet, kezdve a túrós táskával, de gondolj csak az örök klasszikusra, a túró rudira, amit szintén el tudsz készíteni házilag.
Érdemes nem agyoncukrozni a túrós sütit, ha pedig igazán diétásra szeretnéd készíteni, akkor nem kell bele liszt sem, csak keverd össze zabpehellyel, amely lassú felszívódású szénhidrát és nem dobja meg a vércukorszinted sem. A zabpelyhen kívül a chia mag is segít a tésztának, hogy összeálljon, cukor helyett pedig mehet bele eritrit. Bármilyen bogyós gyümölccsel keverheted, én most áfonyát tettem bele, ez lehet friss és mirelit is, így is-úgy is tökéletes választás.
Zabpelyhes-túrós sütemény
Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm túró
- 5 darab tojás
- 5 evőkanál görög joghurt
- 2 evőkanál chia mag
- 5 evőkanál zabpehely
- 4 evőkanál eritrit
- 250 gramm bogyós gyümölcs (lehet fagyasztott)
- kenéshez vaj
- tepsibe zabpehely
Elkészítés:
Egy tálba üssük bele a tojásokat, kicsit verjük fel. Adjuk hozzá a túrót, nyomkodjuk össze, majd a többi hozzávalót is keverjük bele - a gyümölcsön kívül. Tegyük a masszát a hűtőbe 20 percre, hogy a zabpehely és a chia mag kicsit megszívja magát.
Készítsük elő a gyümölcsöt is. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
Egy 20 centiméter átmérőjű tepsit (én piteformát használtam) vajazzunk ki, majd szórjunk bele vékonyan zabpelyhet, hogy szépen befedje az alját.
A gyümölcsöt óvatosan forgassuk bele a túrós masszába, majd az egészet kanalazzuk bele a formába, simítsuk el.
Süssük 45 percig, majd hagyjuk kihűlni, akkor szeleteljük.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors