![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Tartalmas ragu zsenge zöldborsóval és krumplival: görög recept alapján
![borsóragu2](https://kep.index.hu/1/0/3807/38073/380733/38073311_2905049_34b56a8f8698d1bef29fe3c6d3d25250_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Laktató, mégsem nehezít el, egyszerű, mégis nagyon különleges, a görög borsóragu isteni finom.
Görög recept alapján készül ez a minimalista, mégis nagyon ízletes ragu, amelyben nem is igazán a krumpli, inkább a zöldborsó a főszereplő. Szezonban mindenképpen friss borsót használj, minél édeskésebb, annál finomabb lesz a végeredmény, ahogy répából is érdemes zsengét választani. Tavasszal újkrumpliból készítsd, akár héjastól is főzheted, szezonon kívül pedig az öreg is tökéletes lesz.
Bár a tradicionális receptben csak az alább olvasható hozzávalók szerepelnek, feldobhatod a ragut cukkinivel, többféle hagymával, illetve vannak, akik a kapor mellé egy kevés oregánót vagy petrezselymet is kevernek. Bátran alakíthatod az alapot, ha nem tudsz hús nélkül élni, akár kockára vágott marhahúst is főzhetsz bele - természetesen, annak jóval több idő kell.
Zöldborsóragu krumplival
![borsóragu](https://kep.index.hu/1/0/3807/38073/380733/38073323_e15b7784ecfed34dbe4ce635cb1736b0_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 100 milliliter olívaolaj
- 1 fej lilahagyma
- 700 gramm zöldborsó
- 2 darab répa
- 8 darab újkrumpli (kisebb)
- 1 darab paradicsom
- 6 evőkanál passzírozott paradicsom
- 1 marék kapor
- ízlés szerint só, bors
- víz/alaplé
Elkészítés:
A répát és a hagymát hámozzuk meg, előbbit vágjuk karikákra, utóbbit aprítsuk össze. A paradicsomot mossuk meg, kockázzuk össze. Az újkrumplit mossuk meg, rajta is maradhat a héja, de le is lehet dörzsölni róla. Vágjuk ketté- vagy négyfelé.
Az olívaolajat forrósítsuk fel egy lábasban vagy mélyebb serpenyőben. Dobjuk rá a hagymát, dinszteljük meg, de akkor az igazi, ha picit karamellizálódik is. Adjuk hozzá a borsót és a répát, keverjük össze, majd 2-3 perc után a friss és a passzírozott paradicsomot, illetve a krumplit is. Öntsük fel annyi vízzel vagy alaplével, amennyi éppen ellepi a zöldségeket, majd ha forr, sózzuk, borsozzuk. Vegyük kicsire a lángot, fedjük le, gyöngyözve főzzük nagyjából 30 percig, míg picit sűrűsödik a szaftja.
Mikor minden puha, keverjük bele a kaprot, majd pár perc alatt főzzük össze, végül kapcsoljuk le alatta a lángot.
Melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!