Szaftos csirkegolyó fokhagymával és zöldfűszerrel: elronthatatlan recept

húsgolyó2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Olasz fűszerek, egy kis petrezselyem, fokhagyma, parmezán és panko morzsa dúsítja ezt a nagyon-nagyon egyszerű húsgolyót.

A húsgolyó univerzális étel, köret mellé, illetve vendégvárónak is szuper, de akár spagettire is tehetjük. Általában marhahúsból készül, de ez a verzió egy picit könnyedebb, csirkehús az alapja, amely mellé fokhagyma, olasz fűszerek, parmezán és panko morzsa kerül. 

Könnyen és gyorsan összeállítható a recept, és nagy előnye, hogy rendkívül szaftos lesz a húsgolyó: erről a masszába gyúrt olívaolaj gondoskodik. Mivel tepsiben sülnek a golyók, könnyebben lehet szabályozni a hőfokot, nem fogjuk kiszárítani őket, elég nekik 20 perc sütés.

Csirkegolyó

húsgolyó

Hozzávalók 6 személyre

  • 900 gramm darált csirkehús
  • 1 darab tojás
  • 1 bögre panko morzsa
  • 0.5 bögre parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 1 evőkanál petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét.

A darált húst, tojást, morzsát, reszelt parmezánt, olívaolajat, zúzott fokhagymát és a fűszereket gyúrjuk össze. Akkor jó, ha homogén, egységes a massza.

Készítsünk 2-3 cm-es golyókat a húsmasszából, tegyük őket az előkészített tepsire.

Kb. 20 percig süssük őket, míg a húsgolyók aranybarnák nem lesznek és át nem sülnek. Petrezselyemmel megszórva vagy bazsalikommal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük