Kívül ropogós, belül puha zöldfűszeres halpogácsa – Tengeri halfiléből a legfinomabb

halpogácsa cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ebben a formában még azoknak is ízleni fog a hal, akik esetleg nem kedvelik annyira, a fűszeres pogácsák egészen különlegesek.

Sajnos a nagyobb ünnepeken kívül nem nagyon eszünk halat, pedig ha másért nem, omega-3 tartalmáért érdemes lenne rendszeresen fogyasztani. A halat nagyon könnyű elkészíteni, a zöldfűszerek állnak neki a legjobban. Elég, ha tepsibe tolod, és úgy is tökéletes fogást kapsz. Ha így készíted, bármilyen ünnepi menü része is lehet.

Ha nincs türelmed friss hallal bíbelődni, akkor a tonhalkonzervet is bevetheted, csak mindig jó minőségűt vásárolj. Teheted salátába, de készíthetsz belőle fasírtot, amelyhez nagyon jól illik a cukkini.

Ha pedig mégsem a konzervhez nyúlnál, akkor friss halból is készülhet lepény, amelyhez szintén keverj zöldségeket. 

Zöldfűszeres halpogácsa

halpogácsa recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 450 gramm tőkehalfilé
  • 1 darab cukkini (kisebb)
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 2 darab tojás
  • 150 gramm zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • a sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hal egyharmadát kockázzuk fel, a maradékot pedig daráljuk le. A cukkinit és a sárgarépát reszeljük le, az újhagymát vágjuk apróra.

Egy tálban keverjük össze a zöldségeket a hallal, üssük bele a tojásokat, szórjuk bele a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Szórjunk bele apróra vágott petrezselymet, és a kezünkkel dolgozzuk egyneművé. Tegyük pihenni 30 percre a hűtőbe. Gyúrjunk belőle pogácsákat, kicsit lapogassuk le őket. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és a pogácsák mindkét oldalát addig süssük, amíg aranybarnák nem lesznek. Azonnal tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük