Kívül ropogós, belül puha zöldfűszeres halpogácsa – Tengeri halfiléből a legfinomabb
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Ropogós
Felismered, milyen gomba van a képen? Ősszel különösen hasznos lehet
Foszlós házi kenyér: tökéletes szendvicsalap
Sütőtökös kölesfelfújt sok mazsolával: őszi desszert a javából
Pirosra sült, szaftos kacsamell: szójaszósz teszi izgalmassá
Így ne tisztítsd soha a késeidet: 3 gyakori hibát mutatunk
Ebben a formában még azoknak is ízleni fog a hal, akik esetleg nem kedvelik annyira, a fűszeres pogácsák egészen különlegesek.
Sajnos a nagyobb ünnepeken kívül nem nagyon eszünk halat, pedig ha másért nem, omega-3 tartalmáért érdemes lenne rendszeresen fogyasztani. A halat nagyon könnyű elkészíteni, a zöldfűszerek állnak neki a legjobban. Elég, ha tepsibe tolod, és úgy is tökéletes fogást kapsz. Ha így készíted, bármilyen ünnepi menü része is lehet.
Ha nincs türelmed friss hallal bíbelődni, akkor a tonhalkonzervet is bevetheted, csak mindig jó minőségűt vásárolj. Teheted salátába, de készíthetsz belőle fasírtot, amelyhez nagyon jól illik a cukkini.
Ha pedig mégsem a konzervhez nyúlnál, akkor friss halból is készülhet lepény, amelyhez szintén keverj zöldségeket.
Zöldfűszeres halpogácsa
Hozzávalók 4 adaghoz
- 450 gramm tőkehalfilé
- 1 darab cukkini (kisebb)
- 1 szál sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 2 darab tojás
- 150 gramm zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
A hal egyharmadát kockázzuk fel, a maradékot pedig daráljuk le. A cukkinit és a sárgarépát reszeljük le, az újhagymát vágjuk apróra.
Egy tálban keverjük össze a zöldségeket a hallal, üssük bele a tojásokat, szórjuk bele a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Szórjunk bele apróra vágott petrezselymet, és a kezünkkel dolgozzuk egyneművé. Tegyük pihenni 30 percre a hűtőbe. Gyúrjunk belőle pogácsákat, kicsit lapogassuk le őket.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és a pogácsák mindkét oldalát addig süssük, amíg aranybarnák nem lesznek. Azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images