
Kívül ropogós, belül puha zöldfűszeres halpogácsa – Tengeri halfiléből a legfinomabb

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Foszlós zserbós babka: csoki, barack és dió teszik ellenállhatatlanná

Metélőhagymás tojássaláta: tejföltől és majonéztől krémes

Sajtos kifli foszlós tésztából: a közepébe is jut sajt

Krémes zöldborsópesztó: szuper mártogatós vagy szendvicskrém

Omlós, tavaszi citromos linzer: ott a helye a húsvéti asztalon
Ebben a formában még azoknak is ízleni fog a hal, akik esetleg nem kedvelik annyira, a fűszeres pogácsák egészen különlegesek.
Sajnos a nagyobb ünnepeken kívül nem nagyon eszünk halat, pedig ha másért nem, omega-3 tartalmáért érdemes lenne rendszeresen fogyasztani. A halat nagyon könnyű elkészíteni, a zöldfűszerek állnak neki a legjobban. Elég, ha tepsibe tolod, és úgy is tökéletes fogást kapsz. Ha így készíted, bármilyen ünnepi menü része is lehet.
Ha nincs türelmed friss hallal bíbelődni, akkor a tonhalkonzervet is bevetheted, csak mindig jó minőségűt vásárolj. Teheted salátába, de készíthetsz belőle fasírtot, amelyhez nagyon jól illik a cukkini.
Ha pedig mégsem a konzervhez nyúlnál, akkor friss halból is készülhet lepény, amelyhez szintén keverj zöldségeket.
Zöldfűszeres halpogácsa

Hozzávalók 4 adaghoz
- 450 gramm tőkehalfilé
- 1 darab cukkini (kisebb)
- 1 szál sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 2 darab tojás
- 150 gramm zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
A hal egyharmadát kockázzuk fel, a maradékot pedig daráljuk le. A cukkinit és a sárgarépát reszeljük le, az újhagymát vágjuk apróra.
Egy tálban keverjük össze a zöldségeket a hallal, üssük bele a tojásokat, szórjuk bele a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Szórjunk bele apróra vágott petrezselymet, és a kezünkkel dolgozzuk egyneművé. Tegyük pihenni 30 percre a hűtőbe. Gyúrjunk belőle pogácsákat, kicsit lapogassuk le őket.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és a pogácsák mindkét oldalát addig süssük, amíg aranybarnák nem lesznek. Azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images