Ízletes fasírt aranybarna bundában: a masszába sárgarépa is kerül
A zsemlemorzsába forgatott fasírtgolyó masszája a sárgarépától és dinsztelt hagymától lesz igazán ízletes. Érdemes kipróbálni főzelék mellé, vagy szendvics is készülhet belőle.
A csirkefasírt nem a megszokott recept szerint készül, a masszába intenzív ízű fűszerek és zöldségek is kerülnek. Bő olajban is készre sütheted, de érdemes kevesebb zsiradékkal sütőbe tolni, vagy forró levegős gépben elkészíteni. Így jóval alakbarátabb, és nem fog olajszagban úszni a lakás.
A fasírt zsemlemorzsába forgatva készül, de ruha nélkül is megsütheted. Ha pedig mégis maradnál a bundánál, akkor próbáld ki azt, hogy egy bögre liszthez keversz 1-2 teáskanál fűszerpaprikát, majd ebben forgatod meg a fasírtot. A finomság remek választás főzelék mellé, de krumplis körettel, rizzsel, bulgurral és salátával kínálva is tökéletes.
A húst daráljuk le vagy kockázzuk nagyon apróra.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.
A paprikát is tisztítsuk meg, és kockázzuk olyan apróra, amilyenre csak tudjuk.
A húshoz keverjük hozzá az előkészített zöldségeket (hagyma, paprika), sót, borsot, oregánót, chilipelyhet, tojást, fokhagymát és a zsemlemorzsát.
Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral és kenjük meg kevés olajjal.
A jól bekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd forgassuk meg zsemlemorzsában. Ezután a fasírtokat sorakoztassuk a sütőpapírral bélelt tepsire.
A fasírtokat kenjük meg egy leheletnyi olajjal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt süssük készre. (A fasírtokat félidőnél fordítsuk meg.)
Fotó: Botos Claudia/Sóbors