![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sűrű csirkés-zöldséges erősítő leves, ami meggyógyítja a rossz gyomrot - Ünnep után igazi áldás
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az ünnepekre jellemző a túlevés: minden családtag finomabbnál finomabb fogásokat, süteményeket készít, nem lehet megállni, hogy ne együnk belőlük. Azonban a szervezetünknek szüksége van egy kis pihenésre is, úgyhogy, ha elfogyott a karácsonyi menü, készítsétek el ezt a kímélő, de laktató levest.
Ez a leves tömve van zöldségekkel: brokkoli, zöldborsó, répa, zeller megy bele, melléjük pedig finom, omlós csirkemell dukál. Egy könnyű fogás, amely megkíméli a gyomrot, de közben annyira gazdag, hogy jól lakunk vele.
Gyömbér, kurkuma, chili: három olyan alapanyag, amely erősíti az immunrendszert, segíti az anyagcserét és megszabadítja a szervezetet a méreganyagoktól. Ráadásul mindhárom megtalálható ebben a receptben. Ha túlettük magunkat és fáj a gyomrunk, ez a leves helyrerak majd minket egy perc alatt.
Ha szeretjük a fűszeres ételeket, akkor a chili és a kurkuma mennyiségét növelhetjük, viszont figyeljünk arra, hogy a gyömbér is ad már neki egy csípős alapízt. A gyömbér íze tökéletesen illik a csirkemelléhez, és valóban elhagyhatatlan hozzávaló, nélküle nem lesz igazán hatása a levesnek.
Zöldséges-fűszeres csirkeleves
![húslevesrecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29100/291002/29100297_97897fa2402d7d90fde2ad86ba72c964_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
- 75 dekagramm csirkemellfilé (csont nélkül)
- 2 liter csirkealaplé
- 1 darab vöröshagyma
- 1 darab brokkoli
- 4 darab répa
- 2 darab zellerszár
- 1.5 bögre zöldborsó (fagyasztott)
- 1 marék petrezselyem
- 3 evőkanál gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál almaborecet
- 0.5 teáskanál chili
- 0.25 teáskanál kurkuma
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
1. Vágjuk össze a hagymát és a zellerszárat, reszeljük le a gyömbért és a fokhagymát. Olívaolajon 5-6 perc alatt dinszteljük meg őket, hogy picit puhuljanak.
2. Adjuk hozzá az alaplevet, a felkarikázott répát, a nyers csirkemellet (egészben), chilit, kurkumát, sót és az almaecetet.
3. Ha felforrt a levesünk, hagyjuk legalább 20 percig alacsony lángon gyöngyözni. Ha a csirkemell megfőtt, vegyük ki a levesből, tegyük félre.
4. Adjuk hozzá a leveshez a brokkolirózsákat (fagyasztottat is használhatunk, ha nem találunk frisset), a zöldborsót és a petrezselymet. Főzzük addig a levest, amíg a brokkoli meg nem puhul.
5. A megfőtt csirkemellet szedjük szét vékony csíkokra egy villa segítségével, majd tegyük vissza a levesbe. Ha ezzel is felforrt és elkészült a brokkoli, sózzuk-borsozzuk, készen van a levesünk. Forrón tálaljuk.
Fotó: Shutterstock
Olvasd el ezt is!