Vajpuha csirkemell Hasselback módra: rengeteg színes zöldséggel töltsd meg

zöldséges hasselback csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Zöldségekkel tűzdelve lesz tökéletes és könnyed fogás a Hasselback módon készült csirkemell.

A Hasselback az a módszer, amikor a hús – vagy a zöldség – tetején mélyedéseket vágnak, és az így keletkező kis vájatokba mindenféle finomságot töltenek, amelyek íze beszivárog az alapba, még finomabbá, szaftosabbá téve azt.

A Hasselback-édesburgonya zsebeibe például elég, ha fűszeres vajat töltesz, úgy is tökéletes lesz. Akár kenyeret is készíthetsz ilyen módon, arra figyelj, hogy jó ízes, zsíros sajttal töltsd meg. Ha pedig maradnál a húsnál, próbáld ki az alábbi receptet, ezzel a módszerrel egészen biztosan nem szárad ki a csirkemell.

Minél többféle színes zöldséggel töltöd meg a húst, annál finomabb lesz, de a sajtot se hagyd ki belőle, hogy szaftosabb legyen.

Zöldséges Hasselback-csirkemell

zöldséges hasselback csirkemell recept ok

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 2 darab csirkemellfilé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál bazsalikom (szárított)
  • 1 teáskanál oregánó (szárított)
  • 1 darab citrom
  • 1 darab cukkini (közepes)
  • 1 darab paradicsom
  • 0.5 fej lila hagyma
  • 100 gramm feta sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • a tetejére mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát nyomjuk össze, és keverjük el az olívaolajban. Öntsük hozzá a citromlevet, morzsoljuk bele a bazsalikomot és az oregánót, sózzuk, borsozzuk. 

A csirkemelleket felezzük el hosszában, a tetejüket vagdossuk be késsel. Forgassuk bele a pácba, majd tegyük egy órára hűtőbe. Miközben a csirke pihen, karikázzuk fel a citromot, a cukkinit, a paradicsomot és a lila hagymát. A feta sajtot is kockázzuk fel. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

A zöldségeket és a sajtot tegyük egyenlő arányban a csirke zsebeibe, majd szórjuk meg reszelt mozzarellával. 

Tegyük egy enyhén kiolajozott jénaiba, és letakarva süssük 45 percig. Az utolsó percben vegyük le a fedőt, hogy a tetején a sajt szépen megpiruljon. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük