Sajttal-brokkolival töltött, fűszeres csirkemell ropogós bundában, tepsiben sütve
Sajttal és brokkolival töltve igazán finom a rántott csirkemell, ha pedig olaj helyett tepsiben sütöd ki, a gyomrot is kevésbé terheli meg.
A Hasselback az a módszer, amikor a hús – vagy a zöldség – tetején mélyedéseket vágnak, és az így keletkező kis vájatokba mindenféle finomságot töltenek, amelyek íze beszivárog az alapba, még finomabbá, szaftosabbá téve azt.
A Hasselback-édesburgonya zsebeibe például elég, ha fűszeres vajat töltesz, úgy is tökéletes lesz. Akár kenyeret is készíthetsz ilyen módon, arra figyelj, hogy jó ízes, zsíros sajttal töltsd meg. Ha pedig maradnál a húsnál, próbáld ki az alábbi receptet, ezzel a módszerrel egészen biztosan nem szárad ki a csirkemell.
Minél többféle színes zöldséggel töltöd meg a húst, annál finomabb lesz, de a sajtot se hagyd ki belőle, hogy szaftosabb legyen.
A fokhagymát nyomjuk össze, és keverjük el az olívaolajban. Öntsük hozzá a citromlevet, morzsoljuk bele a bazsalikomot és az oregánót, sózzuk, borsozzuk.
A csirkemelleket felezzük el hosszában, a tetejüket vagdossuk be késsel. Forgassuk bele a pácba, majd tegyük egy órára hűtőbe. Miközben a csirke pihen, karikázzuk fel a citromot, a cukkinit, a paradicsomot és a lila hagymát. A feta sajtot is kockázzuk fel.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A zöldségeket és a sajtot tegyük egyenlő arányban a csirke zsebeibe, majd szórjuk meg reszelt mozzarellával.
Tegyük egy enyhén kiolajozott jénaiba, és letakarva süssük 45 percig. Az utolsó percben vegyük le a fedőt, hogy a tetején a sajt szépen megpiruljon.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!