
A káposztaleves is lehet izgalmas – Sokféle friss zöldséggel készül

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat
Ropogós

Rusztikus pisztáciás-citromos cantucci: olasz süti nem csak kávéhoz

Nyárköszöntő málnás limonádé: a mentától igazán frissítő

Tepsiben sült, tejszínes krumpli: krémes lesz a burgonya

Hagyományos, tunkolós pásztortarhonya: bográcsban készítve az igazi

9 street food, amit otthon is elkészíthetsz: hamburger, lángos és társaik
A káposztaleves egyáltalán nem ízetlen lé, sok zöldséggel készítve finom és tápláló étel.
A káposztalevesről biztosan sokaknak a káposztaleves-diéta ugrik be, amelynek nem túl pozitív az üzenete. A levesnek nem sok íze volt, ráadásul nem túl nagy kulináris élvezet napokig ugyanazt enni.
Ha túllépsz ezen a traumán, akkor érdemes kipróbálni ezt a levest, amely újra megszeretteti a káposzta ízét, és az sem elhanyagolható szempont, hogy kalóriaszegény ételt vehetsz magadhoz. Tehetsz bele többféle zöldséget is, brokkolit, babot vagy akár spenótot, minél színesebb, annál jobb.
Zöldséges káposztaleves

Hozzávalók 4 adaghoz
- 0.5 fej káposzta
- 4 darab sárgarépa
- 1 doboz paradicsomkonzerv (darabos)
- 2 darab szárzeller
- 0.5 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 liter csirke- vagy zöldségalaplé
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál kakukkfű (őrölt)
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
Elkészítés:
Vágjuk össze a zöldségeket tetszőleges nagyságúakra. A hagymát és a fokhagymát érdemes apróra vágni. Egy lábasban melegítsünk olajat, tegyük rá a hagymát és a fokhagymát, dinszteljük 4-5 percig. Öntsük rá az alaplevet, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítsük, tegyük bele a káposztát, a répát, a zellert és a paradicsomkonzervet. Főzzük 30 percig, míg minden puha nem lesz.
Fotó: Getty Images