A káposztaleves is lehet izgalmas – Sokféle friss zöldséggel készül

káposztaleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A káposztaleves egyáltalán nem ízetlen lé, sok zöldséggel készítve finom és tápláló étel.

A káposztalevesről biztosan sokaknak a káposztaleves-diéta ugrik be, amelynek nem túl pozitív az üzenete. A levesnek nem sok íze volt, ráadásul nem túl nagy kulináris élvezet napokig ugyanazt enni.

Ha túllépsz ezen a traumán, akkor érdemes kipróbálni ezt a levest, amely újra megszeretteti a káposzta ízét, és az sem elhanyagolható szempont, hogy kalóriaszegény ételt vehetsz magadhoz. Tehetsz bele többféle zöldséget is, brokkolit, babot vagy akár spenótot, minél színesebb, annál jobb. 

Zöldséges káposztaleves

káposztaleves recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 0.5 fej káposzta
  • 4 darab sárgarépa
  • 1 doboz paradicsomkonzerv (darabos)
  • 2 darab szárzeller
  • 0.5 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 liter csirke- vagy zöldségalaplé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál kakukkfű (őrölt)
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk össze a zöldségeket tetszőleges nagyságúakra. A hagymát és a fokhagymát érdemes apróra vágni. Egy lábasban melegítsünk olajat, tegyük rá a hagymát és a fokhagymát, dinszteljük 4-5 percig. Öntsük rá az alaplevet, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítsük, tegyük bele a káposztát, a répát, a zellert és a paradicsomkonzervet. Főzzük 30 percig, míg minden puha nem lesz. 

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük