Színes zöldségekkel kevert rizses hús: egészben sült csirkemell gazdagítja

0
Nyomtatás
rcscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pazar fogás látványától garantáltan megjön az ember étvágya, tápláló és nagyon finom.

Töredelmesen bevallom, a rizs és a hús hallatán nekem a menza az első, ami az eszembe jut. És nem a jó értelemben! A pirospaprikával fűszerezett, mégis sokszor színtelen, száraz valami igazi rémálom volt, az étel szörnyű tálalására a mai napig emlékszem. Talán pont ezért, de a hagyományos rizses hús nem tartozik a kedvenceim közé, pedig amúgy jó páros is lehetne. A zöldséges rizs finom, és a csirke is, hozzuk hát össze őket.

A zöldséges rizs bármilyen zöldségből készülhet, ebben a változatban attól különleges, hogy a színes kaliforniai paprika nyersen roppan benne, így a vitamintartalma is megmarad. Rizsből használhatsz fehér fajtát vagy barnát, de ha utóbbit választod, azt hosszabb ideig szükséges főzni.

Az omlós csirkemell szépen feldarabolva kerül a köretre, ha pedig túl unalmasnak találod az ízesítést, akkor a húsra szórj rozmaringot vagy kakukkfüvet is, így told a sütőbe barnulni, de reszelt fokhagymát is használhatsz. Ha még több zöldségre vágysz, akkor párolva keverj hozzá, amit csak jónak vélsz.

Zöldséges, rizses csirke

rcsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • 200 g vörösbab (konzerv)
  • 1 darab piros kaliforniai paprika
  • 1 darab sárga kaliforniai paprika
  • 1 darab zöld kaliforniai paprika
  • 1 csokor petrezselyem (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A húst ízesítsük mindkét oldalán sóval és borssal.

A serpenyőt forrósítsuk fel, majd csorgassunk bele nagyon kevés olajat. Néhány perc múlva tegyük a forró serpenyőbe a húst, és addig süssük nagy lángon, amíg szép kéreg nem alakul ki rajta.

A húst helyezzük tepsire, csorgassuk rá a serpenyőben lévő zsiradékot, majd toljuk 150 fokosra előmelegített sütőbe 15-25 percre, süssük szép aranybarnára. Az elkészült húst tartsuk melegen.

A rizst kevés olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett babot. Fűszerezzük sóval és borssal, öntsük fel vízzel, fedjük le, alacsony láng felett 15-20 perc alatt főzzük készre.

A paprikákat ízlés szerint vágjuk fel, majd forgassuk a rizshez.

Tálalásnál a rizst szedjük tányérra, a húst felvágva helyezzük rá, finomra vágott petrezselyemmel is megszórhatjuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon