Csokoládéba mártott zserbószívek: Valentin-napi desszert sütés nélkül

3
Nyomtatás
zserboszivek
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Akár odáig vagy a Valentin-napért, akár nem, egy kis apró, édes kísértéssel te is ünnepelhetsz. Ezúttal sütés nélküli zserbószívekkel varázsoljuk édesebbé ezt a jeles napot.

A Valentin-nap mint a szerelmesek ünnepe vált világszerte ismertté, pechére annak, akit meg egyébként Bálintnak hívnak, vagy ezen a napon van a születésnapja. Visszatérve a szerelmesekhez, akár az vagy, akár nem, ezt a zserbós desszertünket mások és saját magad kényeztetésére is bátran elkészítheted.

Alig néhány hozzávalóból készül, a baracklekvár és a darált dió a főszereplők, a kész szíveket pedig olvasztott csokoládéba mártjuk, és eperrel hintjük meg, hogy végül elnyerje minden darab a maga csábítóan elegáns külsejét.

Zserbószívek

zserboszivek

Hozzávalók 12 darabhoz

A zserbószívekhez:

  • 100 g darált keksz
  • 100 g darált dió
  • 4 ek. sárgabaracklekvár

Az étcsokoládémázhoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 1 ek. vaj

A fehér csokoládés mázhoz:

  • 100 g fehér csokoládé
  • 1 ek. vaj

A szóráshoz:

  • 2 ek. liofilizált eper
Recept idők

Elkészítés:

A desszerthez tegyük a darált hozzávalókat és a lekvárt egy nagy tálba, majd alaposan dolgozzuk össze őket, lehetőleg kézzel.

A kész masszát kb. 20 percig pihentessük a hűtőben, hogy formázhatóvá dermedjen.

Ezután kézzel formáljunk belőle golyó-, majd szívformát. Az elkészült szíveket tegyük rácsra.

Ha az összes szívet megformáztuk, készítsük el hozzá a csokoládémázat.

Az étcsokoládét, illetve a fehér csokoládét, vízgőz fölött, külön-külön olvasszuk meg a vajjal. Keverjük addig, amíg a vaj teljesen fel nem olvad és a csokoládék folyékonnyá nem válnak.

Ezután egyesével mártsuk bele a szívek egyik oldalát a mázakba, vagy egy teáskanál segítségével öntsük le őket a rácson.

Aprítsuk fel a liofilizált epret, és szórjuk meg vele a szívek tetejét, amíg a csoki még folyékony.

Tegyük a hűtőbe kb. 15 percre a desszertszíveket, hogy a csokoládé tökéletesen meg tudjon szilárdulni rajtuk, majd már kínálhatjuk is.

Fotó: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon