![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Rumos-csokis golyó házilag: gasztroajándéknak is szuper
Minimális munkával készülnek a puha rumos-csokis golyók, ami celofánba csomagolva, egy masnival átkötve tökéletes gasztroajándék is lehet.
A Valentin-nap mint a szerelmesek ünnepe vált világszerte ismertté, pechére annak, akit meg egyébként Bálintnak hívnak, vagy ezen a napon van a születésnapja. Visszatérve a szerelmesekhez, akár az vagy, akár nem, ezt a zserbós desszertünket mások és saját magad kényeztetésére is bátran elkészítheted.
Alig néhány hozzávalóból készül, a baracklekvár és a darált dió a főszereplők, a kész szíveket pedig olvasztott csokoládéba mártjuk, és eperrel hintjük meg, hogy végül elnyerje minden darab a maga csábítóan elegáns külsejét.
A desszerthez tegyük a darált hozzávalókat és a lekvárt egy nagy tálba, majd alaposan dolgozzuk össze őket, lehetőleg kézzel.
A kész masszát kb. 20 percig pihentessük a hűtőben, hogy formázhatóvá dermedjen.
Ezután kézzel formáljunk belőle golyó-, majd szívformát. Az elkészült szíveket tegyük rácsra.
Ha az összes szívet megformáztuk, készítsük el hozzá a csokoládémázat.
Az étcsokoládét, illetve a fehér csokoládét, vízgőz fölött, külön-külön olvasszuk meg a vajjal. Keverjük addig, amíg a vaj teljesen fel nem olvad és a csokoládék folyékonnyá nem válnak.
Ezután egyesével mártsuk bele a szívek egyik oldalát a mázakba, vagy egy teáskanál segítségével öntsük le őket a rácson.
Aprítsuk fel a liofilizált epret, és szórjuk meg vele a szívek tetejét, amíg a csoki még folyékony.
Tegyük a hűtőbe kb. 15 percre a desszertszíveket, hogy a csokoládé tökéletesen meg tudjon szilárdulni rajtuk, majd már kínálhatjuk is.
Fotó: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors
@sobors.hu