![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így olvaszd ki a fagyasztott húst gyorsan: 3 szuper tippet mutatunk
![Fagyasztott húsok kiolvasztása gyorsan cover](https://kep.index.hu/1/0/5449/54492/544922/54492201_4025887_045b7b42d8baa6f0527d42c9310be03c_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A hideg vízbe áztatás régi módszer, de mikróban és két fémlábas közt is kiolvaszthatod a fagyasztott húst, ha gyorsan van rá szükség.
A mélyhűtőben tárolt hús kiolvasztására az a legjobb módszer, ha előző este kiveszed, edénybe teszed, és megvárod, hogy kiolvadjon a hűtőben. Persze akadnak olyanok is, akik szobahőmérsékleten engedik ki a húst.
A konyhapulton történő olvasztás nem a legjobb választás, mivel az alacsony hőmérsékleten kórokozók termelődhetnek a húson.
A mindennapi rohanásban előfordulhat, hogy későn jut eszedbe a kiolvasztás. Ilyenkor jön a dilemma, mégis, mi lesz a vacsora? Ha csak le akarod tudni, akkor hideg étel, ha azonban ragaszkodsz a meleg fogáshoz, fel kell venned a harcot a mélyhűtővel, és ki kell olvasztanod a húst.
![Fagyasztott húsok kiolvasztása gyorsan ct2](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5449/54492/544923/54492331_76b06a4eeaf6480ef5b6bbb69daff21f_wm.jpg)
Lehetőségek
A jeges húst fel lehet engedni gyorsan, ám nem biztos, hogy ez jó ötlet. Mutatjuk, mivel próbálkozhatsz, és azt is megosztjuk, mi mit tapasztaltunk.
Hideg víz
Az egyik legrégibb praktika, mikor a fagyott húsra bőségesen engedik a hideg vizet. Van, aki hagyja állni, akár 20-30 percet, majd cseréli alatta a vizet, míg a hús teljesen kienged. A technika érdeme, hogy a hideg közegben nem termelődik rajta kórokozó, és az ízén sem változtat a húsnak.
![Fagyasztott húsok kiolvasztása gyorsan ct](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5449/54492/544922/54492227_b7c8a56cd0c4265661bcd4cf6dbb2283_wm.jpg)
Mikró
A konyhai masina rendelkezik olyan funkcióval, mely segít, ha elfelejtetted időben kivenni a mélyhűtőből a húst. A megosztó eljárást sokan örömmel alkalmazzák, míg mások kerülik. Tény, hogy felmerülhet az a probléma az olvasztás során, hogy a hús a hő hatására elkezdhet főni. Így romlik a minősége, nem lesz jóízű a készülő fogás, és a baktériumok is elkezdhetnek szaporodni.
Egy biztos, ha mikróba teszed, a húson lévő csomagolást távolítsd el, mert ráolvadhat a húsra. Ha pedig kivetted a mikróból, azonnal dolgozz vele.
Fémlábasos trükk
Az internet új kedvence a lábasos trükk, mely gyors, és a hús minőségén sem ront. Az eljárás egyszerű. Fogj egy edényt, helyezd úgy a mosogatóba, hogy a szája lefelé legyen, így az edény hátuljára tudod helyezni a húst. Fogj egy másik edényt, töltsd meg forró vízzel, és tedd a húsra. Akár 5-10 perc alatt kiolvaszthatod így.
Fontos, hogy a mélyhűtőből kivett húst sose fagyaszd le újra. Használd fel azonnal, vagy 1-2 napig tárold a hűtőben.
Fotók: Getty Images