Így olvaszd ki a fagyasztott húst gyorsan: 3 szuper tippet mutatunk

Fagyasztott húsok kiolvasztása gyorsan cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A hideg vízbe áztatás régi módszer, de mikróban és két fémlábas közt is kiolvaszthatod a fagyasztott húst, ha gyorsan van rá szükség.

A mélyhűtőben tárolt hús kiolvasztására az a legjobb módszer, ha előző este kiveszed, edénybe teszed, és megvárod, hogy kiolvadjon a hűtőben. Persze akadnak olyanok is, akik szobahőmérsékleten engedik ki a húst.

A konyhapulton történő olvasztás nem a legjobb választás, mivel az alacsony hőmérsékleten kórokozók termelődhetnek a húson.

A mindennapi rohanásban előfordulhat, hogy későn jut eszedbe a kiolvasztás. Ilyenkor jön a dilemma, mégis, mi lesz a vacsora? Ha csak le akarod tudni, akkor hideg étel, ha azonban ragaszkodsz a meleg fogáshoz, fel kell venned a harcot a mélyhűtővel, és ki kell olvasztanod a húst.

Fagyasztott húsok kiolvasztása gyorsan ct2

Lehetőségek

A jeges húst fel lehet engedni gyorsan, ám nem biztos, hogy ez jó ötlet. Mutatjuk, mivel próbálkozhatsz, és azt is megosztjuk, mi mit tapasztaltunk.

Hideg víz

Az egyik legrégibb praktika, mikor a fagyott húsra bőségesen engedik a hideg vizet. Van, aki hagyja állni, akár 20-30 percet, majd cseréli alatta a vizet, míg a hús teljesen kienged. A technika érdeme, hogy a hideg közegben nem termelődik rajta kórokozó, és az ízén sem változtat a húsnak.

Fagyasztott húsok kiolvasztása gyorsan ct

Mikró

A konyhai masina rendelkezik olyan funkcióval, mely segít, ha elfelejtetted időben kivenni a mélyhűtőből a húst. A megosztó eljárást sokan örömmel alkalmazzák, míg mások kerülik. Tény, hogy felmerülhet az a probléma az olvasztás során, hogy a hús a hő hatására elkezdhet főni. Így romlik a minősége, nem lesz jóízű a készülő fogás, és a baktériumok is elkezdhetnek szaporodni.

Egy biztos, ha mikróba teszed, a húson lévő csomagolást távolítsd el, mert ráolvadhat a húsra. Ha pedig kivetted a mikróból, azonnal dolgozz vele.

Fémlábasos trükk

Az internet új kedvence a lábasos trükk, mely gyors, és a hús minőségén sem ront. Az eljárás egyszerű. Fogj egy edényt, helyezd úgy a mosogatóba, hogy a szája lefelé legyen, így az edény hátuljára tudod helyezni a húst. Fogj egy másik edényt, töltsd meg forró vízzel, és tedd a húsra. Akár 5-10 perc alatt kiolvaszthatod így.

Fontos, hogy a mélyhűtőből kivett húst sose fagyaszd le újra. Használd fel azonnal, vagy 1-2 napig tárold a hűtőben.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon