Így nem fut ki a víz a fazékból: ez az egyszerű trükk az internet sztárja

Így nem fut ki a víz a fazékból cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tészta- vagy virslifőzés egyik kellemetlensége, ha a víz kifut a lábasból. Egy egyszerű trükknek köszönhetően azonban kiküszöbölhető a probléma.

Vizet forralni mindenki tud. Ez az egyik legegyszerűbb konyhai művelet, mégis kellemetlenséggel járhat. Bizony, hogyha nem állsz őrt a fazék mellett, a víz kitörhet, aztán jaj a tiszta konyhának, jöhet a suvickolás.

Mit lehet tenni?

Az internetes konyhai trükkök újabban egy régi nagyipraktikát éltetnek, amivel garantáltan elkerülhető, hogy a víz kifusson tésztafőzés közben. Teszteltük, és tényleg működik! Igaz, csak "tüneti kezelésre" alkalmazható, ha sokáig, nagy lángon forr a víz, előfordulhat még így is a baleset. 

A teendő egyszerű: egy fakanalat helyezz a fazék tetejére, így pedig nem fog kirobbanni a víz a lábasból, ugyanis a fakanalat érő hab visszahúzódik. Videóban is mutatjuk a varázslatot!

Ha mégis megtörténne a baj, itt olvashatsz szuper praktikákat a gáztűzhely rendbetételére.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük