
Így nem fut ki a víz a fazékból: ez az egyszerű trükk az internet sztárja

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Sütőben sült, paradicsomos tészta: semmit nem kell előfőzni

Krémesre sült sütőtök lencsével töltve: tartalmas fogás a hideg napokra

Narancsos süti kevert tésztából: több nap után is puha

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ropogós csirkefalatok chipsbundában: fél órán belül, air fryerben készül
A tészta- vagy virslifőzés egyik kellemetlensége, ha a víz kifut a lábasból. Egy egyszerű trükknek köszönhetően azonban kiküszöbölhető a probléma.
Vizet forralni mindenki tud. Ez az egyik legegyszerűbb konyhai művelet, mégis kellemetlenséggel járhat. Bizony, hogyha nem állsz őrt a fazék mellett, a víz kitörhet, aztán jaj a tiszta konyhának, jöhet a suvickolás.
Mit lehet tenni?
Az internetes konyhai trükkök újabban egy régi nagyipraktikát éltetnek, amivel garantáltan elkerülhető, hogy a víz kifusson tésztafőzés közben. Teszteltük, és tényleg működik! Igaz, csak "tüneti kezelésre" alkalmazható, ha sokáig, nagy lángon forr a víz, előfordulhat még így is a baleset.
A teendő egyszerű: egy fakanalat helyezz a fazék tetejére, így pedig nem fog kirobbanni a víz a lábasból, ugyanis a fakanalat érő hab visszahúzódik. Videóban is mutatjuk a varázslatot!
Ha mégis megtörténne a baj, itt olvashatsz szuper praktikákat a gáztűzhely rendbetételére.
Fotó: Getty Images