Okos megoldás reszelőhöz: ezzel a módszerrel könnyebb lesz mosogatni
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Kés, villa, olló gyerek kezébe nem való. A mondás egészen fiatalon az eszünkbe vésődött, de mi a helyzet a konyhai részelővel? Legyünk őszinték, a praktikus eszköz használata is veszélyes lehet.
Sokszor megfordul a kezemben főzés során a konyhai reszelő, sajtot, zöldséget és csokit is szoktam reszelni, ha mondjuk sütire szeretnék egyszerű dekorációt, akkor fogok egy tábla feketét, lereszelem, majd rászórom a desszertre. A hasznos eszközt valamikor nokedliszaggatóval helyettesítem, olykor pedig két ok miatt is félve dolgozom vele.
A konyha veszélyes terület, könnyű az embernek leforráznia magát, elvágni az ujját késsel, vagy reszelővel kellemetlen sérülést szenvedni, ez az egyik ok, amiért rettegek tőle. A másik pedig, hogy használat után nem könnyű tisztán tartani, valóságos művészet az elmosása, ami közben folyton bosszankodik az ember, egyáltalán nem higiénikus, mikor a reszelő fogai közé beszorul a sajt, vagy valamilyen zöldségmaradvány bújik meg ott. A reszelő tisztítása során pedig könnyű megvágni magunkat, szóval nem árt óvatosnak lenni.
Egyszerű praktika
Természetesen mindenre van megoldás, egyszerű módszer: újabban a reszelőt vékonyan beolajozom, így nagyon könnyű használni és nem marad foltos, sokkal könnyebbé válik az elmosása. Egy veszélye van csupán, ha nem vagyunk óvatosak, megvághatjuk magunkat.
A tuti tisztítási tipp
Meleg víz és citrom. A citrom remek természetes fertőtlenítő, vágjunk félbe egy citromot, majd a reszelő fogain dörzsöljük át alaposan, ezután várjunk egy kicsit, majd meleg víz alatt mossuk át. Rászáradt maradék eltávolításánál a citromot dörzsölés előtt sózzuk meg, így sokkal hatékonyabban megszabadulhatunk a maradéktól.
A mosogatószivacs nem a legjobb megoldás a reszelő tisztításához, mivel könnyen megszabdalja, ezért érdemes beszerezni mosogatókefét, mellyel alaposan meg tudjuk tisztítani a konyhai eszközt. Ha viszont túl drágának találnánk, vegyünk olcsó fogkefét és használjuk azt a reszelő tisztán tartásához.
Fotó: Getty Images