Mire való a sütőzacskó? Csak úri huncutság vagy tényleg egészségesebb benne az étel?

sütőzacskó cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha kívánhatnék egyet, akkor azt szeretném, hogy a sült hús egyszerre legyen omlós és puha, de közben az alakomra is vigyázzon, vagyis minimális zsiradékkal készüljön.

A zsiradék megfelelő mennyiségű fogyasztása teljesen egészséges, sőt, szüksége is van rá a szervezetnek. Egy átlagosan étkező ember a mindennapok során épp elegendő mértéket fogyaszt belőle, így érdemes más módszereket is kipróbálnia. A sütőzacskót pont erre találták ki, ráadásul kicsit változatosabbá tehetjük vele a hússütést. 

A sütőzacskó azért is szuper találmány, mert utána könnyebb elmosogatni a tepsit, hisz nem lesz zsíros vagy olajos. A sütőzacskóban az ételek a saját levükben párolódnak extra zsiradék hozzáadása nélkül. Nem kell hozzá különösebb praktika, és a húsok nem száradnak ki. A sütőzacskóban egyébként nemcsak húst, hanem köretet, zöldségeket és gyümölcsöket is készíthetünk. 

Tippek a sütőzacskóban sütéshez

Bár a sütőzacskóval valóban időt spórolunk - nem kell mosogatni -, ha pácot készítünk, ne a zacskóban rázzuk össze a hússal. Egy edényben keverjük össze a hozzávalókat, utána már csak a pácolt húst és egy egészen kevés szószt tegyünk a sütőzacskóba. Ha körettel együtt sütjük a húst, akkor a zöldség kerüljön alulra, a hús pedig felülre. Arra is figyeljünk, hogyha zöldséget és húst sütünk együtt, előbbit vágjuk a megszokottnál nagyobb darabokra, hogy egyforma idő alatt puhuljanak meg.

sütőzacsikabelső

Bármennyire is gazdaságosnak tűnik, ne pakoljuk meg teljesen a zacskót, hagyjunk helyet a gőznek is. A sütés hőfoka maximum 200 fok legyen, különben a zacskó kidurranhat, utána pedig az egész sütőt takaríthatjuk, súrolhatjuk. Sütés előtt kicsit szurkáljuk meg a zacskót, hogy a gőz távozni tudjon. A sütőben hagyjunk neki elegendő helyet, hogy megduzzadva se érhessen a fűtőszálhoz. Ha az étel megsült, óvatosan nyissuk ki a zacskót, hogy a kiáramló gőz ne égessen meg. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon