Álomfinom áfonyás süti: leveles tésztából 30 perc alatt kész

ápscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mutatós finomság édes reggelinek is tökéletes, de desszertként is kínálhatod, pillanatok alatt elkészül.

Leveles tésztával mindig érdemes feltankolni a hűtőt, hisz rengeteg minden készülhet belőle. Édes és sós harapnivalókat is gyárthatsz belőle, villámgyors vendégvárókat, de még főúri fogást is az asztalra tehetsz a kész tésztából.

Péksütik készítéséhez is tökéletes alapanyag, szinte mindenféle krém jól áll a tésztának, érdemes kísérletezni a töltelékekkel. A krémet gyümölccsel is gazdagíthatod, úgy még finomabb, ha pedig szeretnéd, a mascarponét cseréld túróra, az áfonyát pedig eperre vagy málnára, de csokidarabokat is használhatsz.

Áfonyás péksüti leveles tésztából

ápsct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 300 g mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csomag leveles tészta
  • 18 dkg áfonya
  • 1 darab tojás
  • barna cukor a szóráshoz (kevés)
Recept idők

Elkészítés:

A mascarponét, porcukrot és a vaníliakivonatot keverjük simára.

A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjunk belőle 6 vagy 8 darab egyforma méretű négyzetet. A szélektől 1 centire egy kés hegyével vágjuk be, vigyázva, hogy a tésztát ne szúrjuk át teljesen, csak jelöljük meg. A négyzet középét villával szurkáljuk meg, így nem emelkedik meg a tészta közepe. Kanalazzunk rá a krémből, áfonyát is tegyünk a töltelék tetejére.

A töltött leveles széleit kenjük meg felvert tojással, szórjunk rájuk barna cukrot.

A tésztát toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük