Frissítő, könnyed avokádós kukoricasaláta – Sültek mellé, de magában is kínálhatod
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Alapvetően nyári hangulatú ez a recept, de semmi nem indokolja, hogy ne készítsd el az év bármely szakában.
Bár ezeket a színes salátákat általában nyáron szokták készíteni, hűvös időben sem tilos összeállítani őket. A kukorica, amikor szezonja van, frissen kerüljön bele, csak előtte grillezd meg, de ősszel vagy télen nyugodtan mehet bele konzervformában is. A kukoricakonzerv egyébként is hálás alapanyag, ezt a majonézes, sok zöldséges salátát is elkészítheted belőle, villámgyorsan készen van.
Ennek a salátának a másik fő alapanyaga az avokádó, amelyből vásárolj érettet, de akkor rögtön dolgozd is fel. Ha kencében gondolkozol, akkor a guacamole tökéletes választás. Most salátába került, csak arra figyelj, hogy az avokádót mindig utoljára add az ételhez, hogy ne barnuljon meg és ne törjön össze.
Avokádós kukoricasaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab avokádó (érett)
- 200 gramm kukoricakonzerv
- 0.5 fej lila hagyma
- 6 darab koktélparadicsom
- 1 marék vörös áfonya (aszalt)
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A kukoricakonzervről öntsük le a levét. Az avokádót hámozzuk meg, majd szeleteljük fel vékonyan. A koktélparadicsomot és a lila hagymát vágjuk félbe, utóbbit vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát nyomjuk össze.
Egy kisebb tálban keverjük össze a citrom levét, az olívaolajat és az összenyomott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
Tegyük egy tálba a kukoricát, a lila hagymát, a koktélparadicsomot, az áfonyát és végül az avokádót. Öntsük rá a szószt, és óvatosan forgassuk össze, hogy mindenhova jusson. Rögtön ehetjük is.
Fotó: Szász Eszter /Sóbors